19.2 C
Apeldoorn
maandag 20 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Italiaanse fabrikanten van houtbewerkingsmachines kijken terug op goed jaar

RIMINI –  Italiaanse fabrikanten van machines, apparaten en gereedschappen voor houtbewerking en meubel sluiten 2022 af met een positief resultaat. Op basis van de gegevens verzameld door het Studiebureau van Acimall, de Confindustria-lidvereniging die de industriebedrijven vertegenwoordigt, bereikte de totale productie een waarde van 2,646 miljard euro, een stijging met 4,6 procent ten opzichte van het vorige record in 2021.

De exportcijfers waren vrijwel stabiel en bedroegen 1,757 miljard euro (plus één procent in 2021), met een verkoop op de binnenlandse markt van 889 miljoen euro. Dat is maar liefst 12,1 procent meer dan het uitstekende resultaat van vorig jaar, wat ook voor deze landen een nieuw record betekende. categorieën. Ook de invoer nam toe (257 miljoen euro, plus 5,3 procent ten opzichte van 2021), waardoor de handelsbalans met 1,5 miljard euro positief uitkwam, min of meer dezelfde waarde als in 2021, met een stijging van 0,2 procent.

De binnenlandse afzet (in Italië) bedroeg 1,146 miljard euro, een stijging van 10,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

De cijfers zijn duidelijk: in 2022 zetten de branchebedrijven de succesvolle resultaten van de afgelopen twee jaar door, zij het met een iets lager groeitempo. Eigenlijk is de vergelijking met het recordjaar 2021 lastig, omdat in 2022 de effecten van de pandemie werden aangevuld met meerdere complexe situaties, zoals de Russische invasie in Oekraïne, stijgende energieprijzen, de sluiting van veel markten en de aanhoudende moeilijkheden om onderdelen en grondstoffen te leveren. Deze elementen hadden een sterkere impact in het laatste kwartaal van 2022, met resultaten die de eindejaarsbalans negatief beïnvloedden.

De Italiaanse ‘klantbedrijven’ hielden echter een aanhoudende investeringsstroom vast, ondersteund door sterke stimulansen van de centrale autoriteiten, die hen hielpen hun materieelpark te renoveren. Op dit moment is het moeilijker dan ooit om voorspellingen te doen voor 2023, maar de sterke technologische renovatie die door bedrijven in de afgelopen jaren is ingezet , wijzen zeker op voorzichtig optimisme.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X