22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Extra service eninkoopvoordeel voor VHG- leden

EDE – Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Prickels hebben op 1 december jl. in Ede een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Prickels is een inkoop- en serviceorganisatie. VHG-leden kunnen nu via Prickels tegen een gunstig tarief een breed assortiment tuinbenodigdheden inkopen. Daarnaast biedt deze VHG-partner ondersteuning bij het opzetten van (onder andere) online nevenactiviteiten en marketingcommunicatie.

 

Het aanbod van Prickels geldt voor alle VHG-leden. Het in Aalsmeer gevestigde bedrijf richt zich helemaal op hoveniers, tuin- en groencentra. Er zijn bij Prickels zo’n 150 leveranciers van hoveniers- en tuinbenodigdheden aangesloten. Prickels biedt VHG-leden diensten en producten van aangesloten leveranciers aan met betere leveringscondities en inkoopprijzen die lager liggen marktconforme tarieven.

 

Nevenactiviteiten

“Het aanbod van Prickels biedt toegevoegde waarde op inhoud en sluit aan op een behoefte van VHG-bedrijven, die vooral werkzaam zijn voor particulieren”, vertelt Richard Maaskant, plaatsvervangend directeur bij VHG. “Uit gesprekken blijkt dat steeds meer van deze bedrijven zich oriënteren op of gestart zijn met -online- nevenactiviteiten, zoals het verkopen van tuinproducten aan de consument. Daarbij geven zij aan op zoek te zijn naar een organisatie die niet alleen kan helpen bij het ontwikkelen van een webshop, maar ook het voorraadbeheer en de uitlevering van producten kan verzorgen. Prickels is zo’n organisatie.”

 

Inkoopvoordeel
Fons van der Leen van Prickels is blij met de samenwerking. “Een serviceorganisatie is vrij nieuw voor hoveniers. Onze toegevoegde waarde zit in ons brede inkoopaanbod en onze kennis en kunde op het gebied van logistiek, financiën en online-marketing en communicatie. We ontzorgen de hovenier, die op deze manier veel tijd en geld bespaart. Hoveniers met een webshop via Prickels kunnen bijvoorbeeld tijdens een klus snel en met inkoopvoordeel tuinbenodigdheden voor hun klanten bestellen, via hun eigen webshop. Maar ook hun eigen klanten kunnen jaarrond artikelen bestellen bij een voor hen bekend en vertrouwd hoveniersbedrijf.” Dankzij dropshipment hoeven hoveniers geen voorraad te hebben en ook de klantenservice wordt uitgevoerd door Prickels.

 

Marketingcommunicatie
Prickels kan VHG-leden ook ondersteunen bij hun marketingcommunicatie. Vooral de bouw en het onderhoud van websites en webshops bieden kansen voor VHG-leden. In combinatie met een webshop levert Prickels op verzoek ook content en ondersteuning voor social media.

 

Meer verkoop, groter bereik
Prickels werkt al samen met veel groenondernemers, zoals met Jan Bent van Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk. Hij heeft al jaren goede ervaringen: “Ons bedrijf is verbonden aan Prickels en daar zitten alleen maar voordelen aan. Prickels heeft onze webshop ingericht. Omdat het aanbod via Prickels zo groot is, hebben we onze klanten veel te bieden. Je kiest zelf wat je in je webshop zet. Online bestellingen worden direct door de bij Prickels aangesloten leveranciers verzonden naar onze klanten. Dat is ideaal. Administratie en verzending zijn geautomatiseerd en met de maandelijkse factuur houd je het overzicht. Er is ruimte om ook je eigen producten online te verkopen. Hoe actiever je ermee bezig bent, hoe meer je ziet wat je met zo’n webshop kunt. We hebben nu online klanten in het hele land!”

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X