14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hout- en Plaatmaterialenhandel Van der Leeden BV ontvangt FSC- en PEFC-certificaten voor duurzaam geproduceerd hout

 

LEERDAM – Wethouder Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden overhandigde maandag 29 april FSC- en PEFC-certificaten aan Waldo en Alexander van der Leeden, de directeuren van Hout- en Plaatmaterialenhandel van der Leeden BV. Deze certificaten vormen een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat al lang een sterke nadruk legt op duurzaamheid.

 

Met vestigingen in Leerdam en Ermelo, staat het ruim 100-jarige bedrijf bekend om zijn uitgebreide assortiment aan bouwmaterialen en gereedschappen, geschikt voor zowel professionele bouwbedrijven als doe-het-zelvers. Hoewel het merendeel van hun hout in het verleden al afkomstig was van gecertificeerde bronnen, was het essentieel dat het bedrijf zelf ook gecertificeerd werd om dit hout met een keurmerk te mogen verkopen. Dankzij deze certificaten kunnen klanten voldoen aan de groeiende eisen van duurzaam bouwen.

 

Overgangsperiode

“We bevinden ons momenteel in een overgangsperiode. Een aanzienlijk deel van ons assortiment is nu FSC- of PEFC-gecertificeerd”, verklaart Waldo van der Leeden. “Ruim voor het certificeringsproces hebben we onze leveranciers gevraagd uitsluitend gecertificeerd hout te leveren om de omschakeling te versnellen. Zowel professionele klanten als doe-het-zelvers kunnen op de kassabon of factuur zien of het om gecertificeerd hout gaat.”

“Hout is een duurzaam product mits het afkomstig is uit goed beheerde bossen”, vult Alexander van der Leeden aan. “Het is voor ons van groot belang dat het hout dat we verkopen afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, voor de gezondheid van onze planeet en toekomstige generaties.”

 

Inspanningen

De certificaten onderstrepen de voortdurende inspanningen van Van der Leeden BV op het gebied van duurzaamheid. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder de overstap naar energiezuinige LED-verlichting, het gebruik van zonne-energie voor stroomvoorziening en de vervanging van bijna alle gas-heftrucks door elektrische heftrucks. Alle vestigingen zijn inmiddels zelfvoorzienend voor de stroomvoorziening.

Wethouder Ton Van Maanen prees de toewijding van Van der Leeden BV aan duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. “Het is inspirerend om te zien hoe een lokaal bedrijf zich inzet voor duurzaamheid”, merkt hij op. “Deze certificaten zijn een erkenning van uw inspanningen en een voorbeeld voor andere bedrijven om te streven naar een duurzamere toekomst.”

 

www.vanderleedenhout.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X