19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Salone del Mobile breekt bezoekersrecord

MILAAN – De Salone del Mobile in Milaan leek de laatste edities wat aan populariteit in te boeten, maar de editie van 2024 zag het aantal bezoekers met ruim 17 procent stijgen. Uiteindelijk passeerden van 16 tot en met 21 april 2024 ruim 361.000 bezoekers de toegangspoorten. Een record voor het interieurevenement.

 

Het aandeel professionele bezoekers bedroeg 26,8 procent, waarvan 65,8 procent uit het buitenland afkomstig was. Het weerspiegelt de populariteit van de Salone in Italië zelf, maar zeker ook in het buitenland.

 

Opvallend dit jaar waren onder meer de buitenproportionele meubelstukken, die als pure statements zijn te omschrijven. Onderwerpen als organische vormen en duurzaamheid stonden opnieuw centraal. In het kleurgebruik domineerden warme tinten, zoals terracotta, Peach Fuzz, donkerrood en oranje. Opvallend was verder de terugkeer van aluminium en het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten.

 

Ook in het centrum van Milaan was van alles te beleven. Tijdens de Milan Design Week openden allerlei winkels hun deuren en werden er speciale presentaties gehouden. De nieuwste innovaties en creaties op het gebied van design werden hier tentoongesteld.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X