19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Gevel 2022: informatief en onderhoudend

Meer

UTRECHT – Op dinsdag 31 mei openen de deuren van Gevel 2022, het tweejaarlijkse evenement voor de gevelbranche. Voor het eerst vindt Gevel plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Architecten, bouwkundigen en opdrachtgevers in de bouw komen van 31 mei tot en met 2 juni (10.30 tot 17.30 uur) in hal 3 en 4 bij elkaar voor beleving, inspiratie, innovaties en praktische kennis over het ontwerp en de engineering van de gebouwschil.

Met nog twee maanden te gaan voor de opening van het evenement, zijn de voorbereidingen voor de vakbeurs in volle gang. Drie ambassadeurs van het evenement hebben een speciaal theaterprogramma gecomponeerd. UNStudio (ambassadeur op dinsdag 31 mei), Toko Fuze (woensdag 1 juni) en Vakwerk Architecten (donderdag 2 juni) hebben het overkoepelende thema ‘Inception’ vertaald naar vier sessies in de Gevel- Arena en naar bijzondere activiteiten op de beursvloer. Met persoonlijke bijdragen en (internationale) gasten brengen de ambassadeurs de praktijk van gevelontwerp en hun visie op de toekomst van de stad tot leven.

De gevelbranche staat, net als de rest van de bouwsector, voor een aantal grote transities, waaronder de energietransitie, de omslag naar een circulaire economie en de overgang naar verantwoord grondstoffengebruik. Alle betrokken exposanten brengen innovaties die een bijdrage kunnen leveren aan die ontwikkelingen. Dat doen ze op hun eigen stand, maar ook met bijdragen aan de Projecten Expo, de Innovation Wall, de Inception Cinema en door lezingen in het Innovatietheater.

Transities en innovaties

Marisa Richter namens de beursorganisatie: “Gevel 2022 is een compacte beurs met een enthousiaste groep exposanten, een mooie doorsnede van de gevelbranche. De hallen zijn ingetekend naar een ontwerp van architect Marco Romano en daarin zijn de tekens GEVEL en 2022 leesbaar. We bieden ook ruimte en spreektijd aan brancheverenigingen, onderwijsinstellingen en collectieven. We zijn blij dat we elkaar nu weer vrij kunnen ontmoeten, met ruimte en respect natuurlijk voor elkaars veiligheid.”

Matchmaking

Alle (potentiële) bezoekers van de beurs krijgen in de aanloop naar het evenement een uitnodiging om zich te profileren in het matchmakingsysteem dat is gekoppeld aan het programma en de plattegrond: zo kunnen bezoekers hun programma van tevoren samenstellen en al op voorhand connecties maken met exposanten en sprekers.  Richter: “Daar begint Inception, dat is de eerste kleine stap naar nieuwe ideeën en connecties die een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van de gevelbranche.”

Meer informatie of aanmelden: www.gevel-online.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X