20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Felder Group en EMC gaan technologisch partnership aan

HALL (O) – De Felder Group en EMC  werken al meer dan twee decennia succesvol samen. De twee bedrijven hebben nu overeenstemming bereikt over een  intensiever technologisch partnerschap. De Felder Group heeft een meerderheidsaandeel in EMC verworven en zo EMC geïntegreerd in de bedrijvengroep.

 

De speciale focus ligt hier op het gebied van schuurtechnologie. De Felder Group en EMC bieden geavanceerde, complete schuuroplossingen voor alle gebieden van de secundaire houtbewerkingsindustrie. Van instapmachines tot individuele innovatieoplossingen en high-end producten, de samenwerking met Felder kan de gehele procesketen van de klant binnen de sector schuurtechniek bestrijken. Het tweede grote toepassingsgebied van de schuurtechniek van EMC is de metaalbewerking, die uitgebreid vertegenwoordigd is in het machineprogramma van EMC.

 

De reikwijdte van het productportfolio van de Felder Group is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid en ook individuele klantwensen en speciale projecten komen steeds meer op de voorgrond. Tegelijkertijd vereist een grote vraag vanuit verschillende markten en groeigebieden een gezamenlijke bundeling van onderzoek en ontwikkeling en productiekrachten. “Als totaalaanbieder op het gebied van secundaire houtbewerking was de verdere ontwikkeling en integratie van EMC in de Felder Group de logische en meest toekomstgerichte stap. Met EMC hebben we een innovatieve technologiepartner gevonden die over alle technologische en soft-skills beschikt om de procesketen in het schuursegment af te dekken”, zegt Tamara Felder, Chief Marketing Officer Felder Group.

 

De productielocaties in Hall in Tirol en in Imola blijven volledig behouden. Zowel de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten als de productiefaciliteiten in Imola blijven bestaan ​​en zullen later worden uitgebreid. De internationale distributie en service voor houtbewerking op het gebied van schuurtechniek zal grotendeels door de Felder Group worden overgenomen. De bestaande verkoopstructuren van Felder en EMC blijven behouden.

“Het team van EMC is erg enthousiast over de fusie met de Felder Group en de focus die wordt gelegd op schuurtechnologie. Een unieke kans om onze expertise en innovatiekracht te demonstreren en vele klanten en markten optimaal te kunnen bedienen”, zo laat Ivano Coveri, CEO van EMC, weten.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X