20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bos Bolsward en Ufkes Greentec bundelen hun krachten

DRACHTEN – Per 1 april 2023 heeft Ufkes Greentec een belang genomen in Bos Bolsward. Beide bedrijven houden zich bezig met engineering, productie, verkoop en service van machines in een nichemarkt. Waar Bos Bolsward zich richt op grondverzet en egalisatie en het sloot- en bermonderhoud richt Ufkes Greentec zich op machines voor de boomverzorging en boomrooierij. Beide bedrijven zitten in een nichemarkt met het produceren van kleine series met klant specifieke aanpassingen.

Joris en Roelof Bos vormen samen de directie van Bos Bolsward. Joris Bos ziet de samenwerking als een stap richting toekomst: “De ontwikkelingen in de markt gaan ontzettend hard. We moeten volop blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen en doorverbeteringen. Door het toe te passen van veel gemeenschappelijke technieken en besturingssystemen kunnen we de komende jaren grote stappen maken. Ik ben blij dat wij in Ufkes een goede partner hebben gevonden met hetzelfde oog voor kwaliteit en ontwikkeling.”

Roelof Bos vult zijn broer aan: “Door de samenwerking met Ufkes Greentec breiden we ons netwerk en capaciteit flink uit en kunnen we veel gemeenschappelijke ontwikkelingen efficiënter uitvoeren om de prijs voor de klant stabiel te houden.”

Machinebouw in Noord-Nederland

Gezamenlijk hebben de Ufkes bedrijven en Bos Bolsward dagelijks circa 90 FTE aan het werk. Met elkaar geeft het nu de slagkracht die nodig is voor een stabiele toekomst. Beide bedrijven blijven 100% zelfstandig opereren en gaan van elkaar de capaciteiten benutten waar het kan op het gebied van; engineering, verkoop, productie en service.

Jippe Ufkes: “De markt verandert zich steeds meer naar grotere en professionele bedrijven die streven naar machines waar met minder personeel meer capaciteit kan worden gehaald. Dit betekent een andere manier van machine bouwen in combinatie met de hoogste kwaliteit om downtime van een machine te voorkomen. Waar er zich een probleem voordoet wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Ik ben trots dat wij deel uit mogen maken van Bos Bolsward.” Piet Yntema: “In een uitdagende markt betreft het behouden van personeel en het werven van nieuwe technisch geschoold personeel zijn we verheugd dat we de gezamenlijke kennis en kunde verder kunnen benutten. De arbeidsmarkt verandert en er is een bepaalde schaalgrootte nodig om dit verder te professionaliseren. Dit in combinatie met een loyale groep collega’s die dagelijks streven naar een beter eindproduct maken zowel Bos Bolsward als Ufkes Greentec een sterk merk.”

Over Bos Bolsward

Bos Bolsward heeft afgelopen jaar haar 60-jarig geleden gevierd en richt zich sinds de start op onder meer machines voor sloot- en bermonderhoud zoals maaiarmen, klepelmaaiers en diverse (walkant)frezen. De maaiarmen worden vast aangebouwd aan de tractor of gekoppeld met een snelwisselsysteem. Daarnaast levert Bos Bolsward kilvers en schuifdozers voor de egalisatie van percelen, sportvelden, industrie en aanleg van wegen. Daarnaast bouwt Bos sinds jaar en dag walkant frezen om de hekkelspecie over het land te verspreiden.

Over Ufkes Greentec

Sinds de oprichting in 2004 maakt Ufkes Greentec houtversnipperaars, stobbenfrezen, bosfrezen en boomzagen voor het onderhouden en rooien van bomen, voor de professionele markt wereldwijd. Deze machines worden geleverd aan boomrooierijen, boomverzorgers, bosbouwbedrijven, aannemers, loonwerkers, gemeentes, en professionele hoveniers.

Voor meer informatie over beide bedrijven:

www.bosbolsward.com en www.ufkes.net

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X