20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Doneer-een-zaailing-dag

AMSTERDAM – Op zondag 12 februari organiseert Meer Bomen Nu een landelijke doneer-een-zaailing-dag. Op honderden locaties in het land kunnen zaailingen worden ingeleverd. In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die te weinig licht krijgt of ongewenst is. Meer Bomen Nu roept alle Nederlanders op om deze zaailingen en stekken te verzamelen uit eigen tuin en te brengen naar één van de inleverlocaties. Vrijwilligers zorgen dat ze een goed plekje krijgen.

De zaailingen  kunnen dan zondagmiddag 12 februari tussen 14.00-16.00 ingeleverd worden op één van de vele bomenhubs of plantlocaties. Kijk op www.meerbomen.nu/doneereenzaailing voor alle inleverpunten

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met Caring Farmers. Meer Bomen Nu verzamelt overdadige zaailingen uit natuurgebieden die op een kansarme plek staan. Ze krijgen te weinig licht of staan te dicht bij het pad en worden zo gemaaid. Achterliggende gedachte is het versneld vergroenen van Nederland. Dit jaar ondervindt de campagne overweldigende bijval van provincies, gemeenten en bedrijfsleven. Het doel is om samen  1 miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit te planten. Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Dat doen we aan de hand van onze visie 2030 met een concreet actieplan en concrete projecten zoals Meer Bomen Nu, 1001ha, Thuisbaas en meer.

Op de website www.meerbomen.nu staat een lijst met inzamelpunten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X