16.9 C
Apeldoorn
zaterdag 13 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Cursusaanbod hout

WILP – Praktisch, met concrete handvatten om direct toe te passen binnen het eigen werk; dat zijn de cursussen van Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB). De cursussen zijn altijd een combinatie tussen theorie en praktijk. Naast de presentatie van de theorie wordt er gewerkt met voorbeelden en opdrachten. Het motto is ‘leren van elkaar’: er is dan ook volop ruimte voor interactie, vragen en netwerken.

 

Op verzoek organiseert IEB cursussen bij de aanvragen op locatie. Deze cursussen zijn altijd op maat: IEB stemt de inhoud af op het bedrijf en de specifieke vraag. Er wordt gebruik gemaakt van de producten/machines van de opdrachtgever en de inhoud wordt toegespitst op eigen bedrijfsprocessen.

 

Hieronder een overzicht van de diverse cursussen:

 

Basiscursus Hout

Tijdens deze eendaagse cursus leert men de essentiële basiskennis over hout. Verschillende houtsoorten, eigenschappen en toepassingen van hout worden besproken. De leerstof van deze cursus is het fundament voor iedere medewerker in de houtbranche. Een aanvulling op deze cursus is de basiscursus plaatmateriaal.

Datum: donderdag 24 november 2022

 

Basiscursus Houtskeletbouw

In deze tweedaagse basiscursus over houtskeletbouw komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: bouwmethoden, gevelelementen, BSB (binnen spouw blad), CLT (cross laminated timber ofwel kruislaaghout), de opbouwelementen, ontwerprichtlijnen, aansluitdetails, materialen en duurzaamheid, bouwbesluit, EPC/BENG eisen, KOMO – CE certificering, bouwuitvoering en bouwfysica (sterkte, stijfheid en stabiliteit, warmte en vocht, geluid- en brandwering en prefabricage).

Datum: 6 en 13 december 2022

 

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Elk bedrijf is volgens de Arbowet verplicht te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Zo kan direct worden ingegrepen tijdens een brand of andere calamiteiten en wordt er veel leed voorkomen bij werknemers en bezoekers. In deze praktijkgerichte BHV-cursus leren deelnemers effectief handelen bij een calamiteit. Ze leren belangrijke signalen herkennen, eerste hulp verlenen, mensen reanimeren, een beginnende brand blussen, een pand ontruimen en communiceren met professionele hulpdiensten.

Datum: dinsdag 15 november 2022

 

Visueel sorteren naaldhout

Met deze cursus voldoet een houtsorteerder of bestekzoeker aan één van de voorwaarden van CE-markering – constructief hout. Het vlot en op de juiste wijze leren sorteren van hout staat tijdens de cursus centraal. De cursus is beschikbaar in naaldhout (NEN 5499) en loofhout (NEN 5493 en BS 5756).

Incompany training (datum in overleg)

 

Zwedenreis

Het doel van de prachtige cursusweek is het leren visueel sorteren van naaldhout volgens Scandinavische sorteerregels (Commercial grading of timber). In deze midweek nemen deelnemers een kijkje in bij een bosbouwproject en zijn ze getuige van de verschillende processen in de zagerij en productie. Daarnaast gaat de groep een stukje Zweedse cultuur proeven en ontdekken deelnemers de schoonheid van het land.

Datum: Nader te bepalen (april/mei en sept 2023)

 

Ingangscontrole Constructief naaldhout

Binnen de houtbouwindustrie wordt veel constructief naaldhout gebruikt. Het naaldhout (onder andere vuren) komt veelal als C24 binnen. Om te kunnen beoordelen of het hout voldoet bij binnenkomst is parate kennis belangrijk. Tijdens deze tweedaagse training krijgen de deelnemers uitleg over het visueel (NEN 5499), machinaal op sterkte sorteren (tabel 1, NEN-EN 14081), gevingerlast constructief naaldhout (NEN-EN 15497) en CE-markering.

Datum: Op aanvraag

 

Nadere informatie:

Ingenieursbureau Evan Buytendijk

Telefoon: 055 – 301 47 54

www.evanbuytendijk.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X