19.2 C
Apeldoorn
maandag 20 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hoge verwachtingen Houtpro+

Van 1 tot en met 4 november zijn de Brabanthallen in Den Bosch het domein van de grootste vakbeurs in Nederland op gebied van houtbewerking en toebehoren.

 

“We willen de bezoeker een dag beleving bieden. We geven maximaal ruimte aan onze exposanten, dus met een beperkt nevenprogramma”, zo laat Anja Stuerbout namens de organisatie weten. Volgens haar zit het wel goed met het sentiment richting de beurs. “Ik merk dat exposanten er klaar voor zijn en hoge verwachtingen hebben. Ik heb een aantal standontwerpen gezien en exposanten doen echt hun best om er iets moois van te maken. Na drie jaar valt het op dat er veel nieuwe ontwerpen bij zitten. Bedrijven zien de beurs als een soort herstart.”

 

Exposanten

 

Na twee jaar corona en veel contact ‘online’ is het maar weer de vraag of een beurs nog levensvatbaar is. Maar aan de kant van de exposanten zit het volgens Stuerbout dus wel goed. De beursorganisatie weet te melden dat het aantal deelnemers iets plust ten opzichte van de vorige editie, drie jaar geleden. “Op dit moment (6 oktober, red.) staat de teller op 215 exposanten. Uiteraard komt het leeuwendeel uit Nederland, maar daarnaast een twintigtal uit België en nog een enkele exposant uit een ander Europees land. Wat daarbij opvalt dat we zo’n tachtig nieuwe gezichten hebben ten opzichte van de beurs in 2017. Dat maakt de beurs in onze ogen extra spannend en interessant. Een tweede opvallend punt is dat de inschrijvingen laat op gang kwamen. Dat is niet zo verwonderlijk, want het was toch een beetje de kat uit de boom kijken, na twee jaar corona. Het kan dus zo zijn dat we de laatste weken richting beurs nog een aantal laatste aanmeldingen binnenkrijgen.”

 

Wat betreft het aantal bezoekers is het natuurlijk afwachten, maar Anja Stuerbout, salesmanager bij beursorganisator Claever Associates is voorzichtig optimistisch. Gezien het aantal voorinschrijvingen verwacht zij minimaal het aantal van de vorige editie (11.000, red.) te evenaren. “Ik hoor van bedrijven dat ze met meerdere medewerkers naar de beurs willen komen. Ze zien het als een bedrijfsuitje om zo hun medewerkers kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in de markt.”

 

De organisatie heeft er in ieder geval alles aan gedaan om het aantrekkelijk te maken. Zo kunnen de bezoekers bij binnenkomst aan de hand van een fototentoonstelling kennismaken met het project HAUT in Amsterdam. Het gebouw is gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal en het hoogste hybride gebouw in Nederland met een hoogte van 73 meter en 21 verdiepingen. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is met hout. Een andere exposant om even bij stil te staan is het Hout en Meubileringscollege. Studenten van deze opleiding leggen tijdens de beurs de laatste hand aan de bouw van een Tiny House.

 

De ruim tweehonderd standhouders staan verspreid over de hallen 1, 5 en 6. Hal 1 is het domein van de machine-leveranciers, die hun machines zoveel als mogelijk ook daadwerkelijk in de actiestand zullen zetten. Hal 5 en 6 zijn gevuld met een breed aanbod uit de toeleveringsindustrie.

 

De derde editie van HoutPro+ vindt plaats van 1 tot en met 4 november 2022 in de Brabanthallen te Den Bosch. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur.

 

Nadere informatie:

www.houtproplus.nl

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X