14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

CLT-elementen hijsen met de WASP hijshaak

HARDERWIJK – De WASP van Hakron Houtbouw is een veelzijdige hijs- en transporthaak voor CLT-elementen. Toepasbaar bij axiale of dwarsbelastingen.

 

Deze haak is tijdbesparend door de snelle en veilige montage en demontage. Er is slechts één constructieve schroef nodig per hijshaak. De werkwijze is eenvoudig: de schroef in het hout bevestigen, vervolgens de bek van de WASP-hijshaak om de kop van de schroef klemmen en dan kan er veilig gehesen worden. Na het hijsen is het eenvoudig om de WASP los te maken. Om veiligheidsredenen, oftewel het éénmalig hijsen aan de schroef, dient deze naderhand volledig ingedraaid of verwijderd te worden. Er is ook nog een alternatieve werkwijze waarbij er eerst een sparing gefreesd wordt in het hout, hierbij komt de kop van de schroef altijd gelijk te zitten met de buitenkant van het element.

De WASP is gecertificeerd volgens de Machinerichtlijn 2006/42/EG, wat de betrouwbaarheid en veiligheid van de WASP hijs- en transport haak waarborgt.

 

Er zijn twee types WASP:
De standaard WASP in combinatie met de VGS-schroef ø11 mm en de HBS-schroef ø10mm. En voor de hele zware houten elementen is de variant WASP-L leverbaar in combinatie met de VGS-schroef ø11mm of ø13mm en de HBS-schroef ø12mm. De keuze van de schroef is afhankelijk van het totaalgewicht van het te hijsen element.

 

Hakron Houtbouw
T: 0341 – 27 88 20
E: verkoop@hakronhoutbouw.nl
I: www.hakronhoutbouw.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X