20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Circulaire keuken op industriële schaal

DKG Groep en NoWa Kitchen gaan samen circulaire keukens maken op industriële schaal. DKG is marktleider in corporatiekeukens. NoWa is een innovatieve keuken-start-up.  Hun samenwerking zal de bouw en renovatie van huurwoningen flink verduurzamen.

Tim Kaizer, directeur NoWa Kitchen: “Het is voor het eerst dat in Nederland circulaire keukens met tienduizenden per jaar geproduceerd gaan worden. Dit zal Nederland helpen in 2050 een volledig circulaire economie te hebben.” Ron van den Berg, Directeur Business Development DKG Groep: “Samen maken we een grote sprong voorwaarts. DKG maakt 100.000 keukens per jaar. Wij kunnen circulaire keukens op industriële schaal produceren.”

NoWa Kitchen ontwikkelde de afgelopen vijf jaar de meest circulaire keuken van Nederland. De keuken bestaat grotendeels uit bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Daardoor is reparatie eenvoudig, is er minder afval en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt. DKG is marktleider in keukens voor corporatiewoningen, met de merken Bruynzeel Keukens en Keller keukens. Haar fabriek maakt nu 100.000 keukens per jaar, waaronder een bio-based keukenlijn.

“Met deze productiekracht schalen we samen de innovatie van NoWa Kitchen op naar industriële aantallen. Ook huurders met een smalle beurs kunnen zo een duurzame keuken krijgen. De circulaire economie komt dichterbij Nederland wil in 2050 een volledig circulaire economie hebben, waarin hergebruik en reparatie leidend zijn. Je repareert dan wat kapot is, in plaats van de hele keuken te vervangen. Oude materialen gebruik je weer voor nieuwe keukens. En je gebruikt alleen hernieuwbare grondstoffen. De keukens van DKG bestaan al jaren grotendeels uit hergebruikte materialen. Daarnaast ontwikkelde het een bio-based keuken, die bestaat uit reststromen uit landbouw en industrie. “

Diep verankerd

NoWa Kitchen is een start-up met een sterke focus op innovatie. Het bedrijf doet continu onderzoek naar nieuwe bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Dankzij de fabriek, kapitaalkracht en het netwerk van DKG zijn deze innovaties snel op te schalen, zodat ze de circulaire economie dichterbij brengen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X