22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Circulair bouwen met gebruikt bouwhout

Meer

HOOGKARSPEL – Bakker Bouwen & Wonen maakt een stap in het toegankelijk maken van circulair bouwen. De leverancier van hout, bouwmaterialen en woonproducten, neemt sinds december gereviseerd bouwhout op in het assortiment. Het Noord-Hollandse bedrijf is hiermee trendsettend in de transitie naar circulair bouwen. Het landelijk streven is een circulaire economie in 2050.

Dirk Ploegstra, algemeen directeur van Bakker Bouwen & Wonen, licht toe: “Wij zijn ontzettend trots op het feit dat wij als regionale hout- en bouwmaterialenhandel als één van de eerste in Nederland handen en voeten gaan geven aan het toegankelijk maken van circulair bouwen. Al geruime tijd zochten wij een manier om ons streven naar duurzame bedrijfsvoering écht inhoud te geven. Met ‘De Heren van Demonteren’ vonden wij de perfecte samenwerking. Het door de Heren van Demonteren gedemonteerde en vervolgens gereviseerde hout krijgt door onze verkoop hiervan opnieuw het podium dat het verdient. Oersterk kwalitatief goed hout belandt niet meer op de afvalhoop, maar gaat zorgen voor mooie projecten in de regio en dat voelt goed!”

Bedrijfsvoering

De Heren van Demonteren is een initiatief van Boy Limmen Sloopwerken B.V. Het bedrijf verzamelt bij sloopwerkzaamheden alle materialen die anders bij het afval terecht zouden zijn gekomen. Deze materialen worden gereedgemaakt voor een tweede leven. Met een samenwerking tussen Bakker Bouwen & Wonen en de Heren van Demonteren, zet Bakker Bouwen & Wonen de toon binnen de branche als het gaat om duurzame bedrijfsvoering. Dirk Ploegstra vult aan: “Met dit initiatief vervullen we niet alleen de wensen van de consument en de zakelijke markt die steeds duurzamer worden, maar zorgen wij er als bedrijf ook voor dat er bewustwording wordt gecreëerd rondom circulair bouwen. Want bouwen met een prachtproduct als hout is én blijft ongekend populair. Als wij dit toegankelijk kunnen maken op een duurzame en verantwoorde manier, dan doen wij dat vol overgave.”

Bakker Bouwen & Wonen, gevestigd te Hoogkarspel, is ooit begonnen als Bakker dé Houthandel. Inmiddels is Bakker Bouwen & Wonen uitgebreid tot een allround leverancier van hout, bouwmaterialen en woonproducten voor de zakelijke klant en de consument.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X