19.2 C
Apeldoorn
maandag 20 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Carrefour international du Bois zet in op innovatie

Meer

NANTES – De Carrefour International du Bois vindt van 1 tot en met 3 juni 2022 plaats in het Parc des Expositions in Nantes. De beurs richt zich voor de tweede achtereenvolgende keer op innovatie in een speciaal daarvoor ingerichte zone.

In Hal 1 wordt in het innovatiegedeelte de vooruitgang van de sector op het gebied van R&D en nieuwe producten en diensten gepresenteerd. Afpia Solfi2A, Bois HD en Xylofutur, belangrijke spelers in de sector, zullen het voortouw nemen in deze ruimte die gewijd is aan uitwisselingen en ontdekkingen. Voor deze editie van 2022 zal Wood Tech, het eerste netwerk van start-ups in de bosbouwsector, deel uitmaken van het gezelschap en vergezeld worden door vier van zijn leden op een stand.

Ontmoetingsplaats

Door de hele branche wordt vol verwachting uitgekeken naar deze 16de editie van de Carrefour International du Bois. Deze toonaangevende handelsbeurs is gewijd aan professionals en aan houtproducten in al hun vormen. In drie dagen tijd brengt de beurs 563 exposanten en meer dan 11.500 bezoekers uit 85 verschillende landen samen. De Carrefour is een onmisbare ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven, maar ook voor beroepen van de toekomst. Met haar focus op innovatie breidt de bosbouw- en houtindustrie haar werkterrein uit naar onverwachte – maar niettemin essentiële – sectoren of toepassingsgebieden, op ecologisch, economisch en sociaal vlak.

Start-ups

De Wood Tech, het eerste netwerk van startende bos- en houtbedrijven, is daar een concreet voorbeeld van: “Na iets meer dan een jaar bestaan telt de groep nu 29 jonge innovatieve bedrijven die zich ontwikkelen op het gebied van digitale technologie om houtwinning te vergemakkelijken of de kennis van boomsoorten te verbeteren. Sommige van deze start-ups werken ook aan de oprichting van platforms om houtprofessionals rechtstreeks in contact te brengen met particulieren, of aan meer productgerichte toepassingen zoals houten aanraakschermen of herbruikbare voedselverpakkingen die volledig van plantenvezels gemaakt zijn”, vertelt François Vulser, directeur van Wood Tech. Van de 29 leden van Wood Tech zullen er vier op de Carrefour International du Bois aanwezig zijn in de innovatieruimte. Met hun deelname krijgen ze een uitgelezen kans om hun markten, hun partners, hun leveranciers en hun toekomstige klanten te ontmoeten. Aldus François Vulser: “De Carrefour is een onmiskenbare versneller van zaken en een etalage die essentieel kan zijn voor het opstarten van hun bedrijf.”

Innovatiewedstrijd

De 2e editie van de innovatiewedstrijd voor bos-hout ‘Canopée Challenge’ is in volle gang. Sinds begin 2022 presenteren de genomineerden hun projecten aan een jury tijdens een rondreis door Frankrijk. Aan het eind van de zeven etappes komen de nationale winnaars hun projecten pitchen in de innovatieruimte. Deze verschillende innovatie-highlights tonen hoezeer de Carrefour International du Bois zich inzet om alle toekomstgerichte initiatieven in de bosbouw en houtindustrie te stimuleren. Natuurvriendelijk en duurzaam, hout en materialen op bio-basis zijn echte bondgenoten om de huidige klimaatproblemen aan te pakken.

www.timbershow.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X