6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Coors ontvangt vijf sterren in het MVO register

RIDDERKERK – De duurzaamheidsprestaties van Coors Interieurbouw, gevestigd in Ridderkerk, zijn deze maand beoordeeld met maar liefst vijf sterren door het MVO-Register, de hoogste mogelijke score! Dit maakt Coors tot één van de duurzaamste interieurbouwers van Nederland.

Coors heeft een duidelijke sociale strategie. Zo is de interieurbouwer een erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden van elk mens en niet naar de beperkingen, zodat mensen uit diverse groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevol lid zijn van het team van Coors.

Planeet

Duurzaamheid is voor de één een containerbegrip, voor het familiebedrijf Coors al sinds jaar en dag dagelijkse praktijk. Als eerste maatwerk interieurbouwer in Nederland behaalde Coors in 2008 het FSC®-certificaat en snel erna volgde het PEFC-certificaat. Tijdens de productie van het maatwerk interieur treft het bedrijf veel maatregelen op milieuvriendelijk vlak. De afgelopen jaren zijn voor veel klanten duurzame en circulaire interieuroplossingen gerealiseerd en is er volop geëxperimenteerd met nieuwe biobased- en restmaterialen. Coors heeft zelfs scheidingswanden van koffieprut gemaakt!
Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd om vanaf volgende jaar klimaatneutraal te kunnen opereren. Op het dak liggen 583 zonnepanelen waarmee voor een groot deel in de eigen energiebehoefte kan worden voorzien. De overige stroom wordt groen ingekocht. En de leaseauto’s die het bedrijf gebruikt zijn elektrisch en de nieuwe klusbussen hebben de hoogste Euronorm.

MVO managementsysteem

Coors heeft samen met 7G training en advies de voor haar relevante MVO onderwerpen in kaart gebracht en deze ondergebracht in een MVO managementsysteem op basis van de ISO High Level Structure. Hierdoor worden alle MVO onderwerpen en doelstellingen actief bijgewerkt en gemonitord. Dat alle doelen en acties per thema controleerbaar zijn geregistreerd heeft geresulteerd in een vijfsterrenbeoordeling door het MVO-Register.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X