15.8 C
Apeldoorn
zaterdag 13 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

CAO Timmerindustrie: 9,5 procent meer in nieuwe cao

APELDOORN – NBvT, de branchevereniging voor de timmerindustrie en vakbonden FNV en CNV presenteren een nieuwe CAO voor 2024-2025. Als de aangesloten leden akkoord gaan met de ‘CAO timmer’, hebben de ruim 14.000 werknemers in de timmerindustrie er in een jaar 9,5 procent loon bij. De nieuwe CAO heeft een looptijd van een jaar en gaat, na akkoord, met terugwerkende kracht in op 1 maart 2024.

Vanaf 1 maart 2024 krijgen de werknemers in de nieuwe CAO voor de timmerindustrie een loonsverhoging van 6,5 procent en per 1 oktober komt daar nog eens 3 procent bij. De vakantietoeslag wordt verhoogd naar 8,33 procent. De thuiswerkvergoeding gaat naar 2,35 euro per dag en de reiskostenvergoeding wordt 0,23 euro per gereden kilometer. Ook start een proef waarin geld beschikbaar komt voor persoonlijke ontwikkeling van de werknemer. De stagevergoeding voor stagelopende leerlingen van het MBO gaat naar van 450 euro per maand en wordt onderdeel van de nieuwe CAO voor de timmerindustrie.

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over ATV, een vierdaagse werkweek en aangepaste werktijden. Een deel van de standaard ATV-dagen worden omgezet naar verlofdagen. De werkgever moet zich gaan inspannen om een vierdaagse werkweek mogelijk te maken als de werknemer dat wil.

Zwaarwerkregeling

Zeventig procent van de binnen de CAO vallende werknemers heeft zwaar werk. De zwaarwerkregeling wordt voor hen voortgezet. Binnen de zwaarwerktimmer-regeling is het vanaf 1 juli 2021 in de timmerindustrie mogelijk om eerder te stoppen met werken. Werknemers vanaf 65 jaar kunnen eerder stoppen met werken. Zij ontvangen dan vanuit het sectorfonds SSWT een uitkering.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X