14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

PGS Group zet stap richting Scandinvië

GISTEL – In 2023 zette PGS Group de eerste stappen in Nederland, met de overname van Den Doelder Pallets, gevolgd door Hoekman Houtindustrie Rijssen. Met de verworven kennis en ervaring uit deze expansie, zet het bedrijf nu koers naar Denemarken voor verdere groei.

PGS Group neemt de leiding over twee toonaangevende bedrijven op de Deense markt voor nieuwe en gebruikte pallets, Danpal en VestJysk Træemballage, en lanceert hiermee “PGS Nordics”. Met deze stap bevestigt PGS Group haar ambitie om marktleider te worden in de Scandinavische regio.

PGS Nordics telt honderd werknemers verspreid over vier vestigingen: Aulum (productie en herstel), Vamdrup (herstel – dicht bij Duitsland), Karlslunde (herstel) en Fakse (productie – dicht bij Zweden). PGS Nordics  streeft in 2024 naar een omzet van ongeveer 35 miljoen euro met een jaarlijks volume van 4 miljoen pallets. De recente uitbreiding van PGS Group naar Noord-Europa weerspiegelt het streven om klanten van dichtbij te ondersteunen bij hun groei, met tegelijkertijd een vermindering van de CO2-uitstoot door slim gebruik te maken van Europese netwerken en een efficiëntere stroomlijning van processen. Daarnaast brengt deze geografische uitbreiding PGS Group dichter bij een waardevolle en essentiële grondstof voor hun activiteiten, namelijk hout.

Luc Grauwet, CEO van PGS Group zegt hierover: “In 2024 gaan we onze productiecapaciteit verdubbelen met de installatie van drie nieuwe, geautomatiseerde productielijnen.”

Jean-Louis Louvel, President & Oprichter van PGS Group vult aan door te zeggen wat dat in praktijk moet gaan betekenen: “We hebben ons altijd gericht op het aanbieden van een betere service, nabijheid en bevoorradingszekerheid. Deze aanpak zal ons in staat stellen om onze doelstelling te realiseren: een omzet van een miljard euro behalen in 2030.”

 

PGS Group
PGS Group werd opgericht in 1993 en is Europees marktleider op het gebied van nieuwe en tweedehands houten pallets en aanverwante diensten van Reverse Logistics. Haar volledig aanbod en haar Europees netwerk maken haar een belangrijke logistieke partner in de verpakkingssector. Met meer dan vijftig vestigingen in tien landen en meer dan negenhonderd werknemers realiseerde PGS Group in 2022 een geconsolideerde omzet van 482 miljoen euro.  

 

Nadere informatie:

 

www.pgsgroup.com

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X