20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bossenmakelaar – online bijeenkomst 22 februari

Meer

WAGENINGEN – Er is in Nederland steeds meer vraag naar grond voor de aanleg van bos. Er zijn in potentie ook veel aanbieders van grond voor bos. Een ‘bossenmakelaar’ kan de schakel zijn die vraag en – potentieel- aanbod verbindt. Probos en Stichting de Lynx hebben daarom het initiatief genomen voor het project ‘bossenmakelaar’. Doel is de aanleg van bos te stimuleren/ aan te jagen. Op 22 februari is er een online bijeenkomst over dit thema.

Het ministerie van LNV is geïnteresseerd in een bossenmakelaar. Het idee van de bossenmakelaar wordt daarom uitgewerkt. Daarbij leggen de initiatiefnemers graag hun oor te luister bij (mogelijke) vragers en aanbieders van grond voor bos om hun kennis, visie en ideeën te vernemen.

De titel van de online bijeenkomst luidt: ‘Hoe gaat de bossenmakelaar zorgen dat er meer bos in Nederland komt?’ Datum: dinsdag 22 februari van 15.00-16.30 uur.

Programma
• Introductie door Rob Janmaat (De Lynx, voorzitter) met inbreng van Vera Donker (ministerie van LNV).
• Presentatie over de bossenmakelaar door Anne Reichgelt (Probos). Welke ideeën zijn er over de bossenmakelaar? Welke rol kan hij/zij vervullen? Inventarisatie behoeften: wat moet een bossenmakelaar doen? Wat moet een bossenmakelaar doen volgens u? Wat heeft u van de bossenmakelaar nodig om te komen tot meer bos?

Deelsessies (naar keuze)
• Hoe wekken we interesse op voor bosaanleg bij grondeigenaren? Met medewerking van Piet Rombouts (Agroforestry-deskundige)
• Welke ‘aanbod’ is er aan grondeigenaren: financiering en andere ondersteuning? Met medewerking van Martijn Snoep (Face the Future) over de koolstofmarkt voor bossen.
• En toelichting van Sietze van Dijk (Probos) op verschillende aanbiedingen ter ondersteuning van meer bos, aan de hand van concrete voorbeelden.

Afsluiting

Vervolg projectvoorstel bossenmakelaar.

Aanmelden kan tot 21 februari via het formulier op de website van De Lynx: www.stichtingdelynx.nl/.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X