20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Betere positie voor kleine organisaties binnen groepscertificaat FSC

DEVENTER – Tijdens de recent gehouden FSC General Assembly heeft adviesbureau en groepsmanager DuraCert met succes een voorstel gedaan die met grote meerderheid werd goedgekeurd door de internationale leden van FSC. Met deze goedkeuring krijgen organisaties binnen een groepscertificaat een betere positie binnen het FSC-systeem.

 

DuraCert is samen met circa 1100 andere organisaties en individuen lid van FSC International en geeft daarmee richting aan de ontwikkeling van het keurmerk. Het aangenomen voorstel houdt in dat organisaties binnen groepscertificaten eenzelfde zichtbaarheid als individueel gecertificeerde organisaties binnen het FSC-systeem krijgen. Verder krijgen deze organisaties hun individuele licentiecode ten behoeve van de traceerbaarheid van gelabelde producten: een grote verbetering van de transparantie en traceerbaarheid in de FSC-gecertificeerde handelsketens. Bert de Jong, vertegenwoordiger van DuraCert bij FSC International: “We hebben meer dan 2 jaar gewerkt aan het vergaren van internationale steun voor ons voorstel bij andere leden van FSC International en zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. Met het aannemen van dit voorstel krijgen kleinere organisaties een eerlijke kans binnen het FSC-systeem om hun bijdrage aan verantwoord bosbeheer te kunnen leveren.”

 

General Assembly

 

FSC is een non-profit organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. De General Assembly is het hoogste bestuursorgaan van de organisatie. De leden zijn verdeeld in drie zogenaamde ‘kamers’, te weten: de economische-, de ecologische- en de sociale kamer. Om een voorstel aangenomen te krijgen moet in iedere kamer een absolute meerderheid worden verkregen en over alle kamers een tweederde meerderheid worden verkregen. FSC is wereldwijd het enige keurmerk dat op deze manier een afgewogen en democratische besluitvorming kent. Het voorstel van DuraCert werd in totaal met 96,44 procent van de stemmen aangenomen.

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X