14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Denkkracht voor wederopbouw Oekraïne

DEN HAAG – Nederlandse en Oekraïense ruimtelijke professionals gaan hun denkkracht bundelen voor de wederopbouw van het door oorlog getroffen Oekraïne. Het gezamenlijke initiatief heet Ukraine – the Netherlands Urban Network en bestaat uit vertegenwoordigers van het College van Rijksadviseurs, AIR Rotterdam, Independent School for the City, Het Nieuwe Instituut, Kuiper Compagnons, Orange Architects en het Planbureau voor de Leefomgeving. Het netwerk werd op vrijdag 4 november tijdens het Stadmakerscongres in Rotterdam gepresenteerd.

 

Het Ukraine – the Netherlands Urban Network, kortweg UNUN, speelt in op dringende behoeften van Oekraïners, zoals het vinden van werk, kennisuitwisseling en capaciteitsopbouw. “Wederopbouw van Oekraïne gaat niet alleen om asfalt, beton en stenen. Het gaat om een duurzaam, leefbaar en waardig herstel van het land”, aldus Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. “Ik roep de Nederlandse ontwerp- en bouwsector op om ontwerpkracht en kennis te delen en actief te worden binnen het UNUN-netwerk.”

Stedelijk planoloog Oleksandra Tkachenko: “Oekraïne staat voor een immense ruimtelijke opgave. En kan in de 21e eeuw de innovatieve voorloper worden op het gebied van stedenbouw en duurzaam ontwerp.”

Werk zoeken en werk aanbieden

Het netwerk zet de komende tijd in op het organiseren van studiobezoeken, onderwijsuitwisseling, workshops en een lezingenserie. Oekraïense architecten, landschapsontwerpers en stedenbouwkundigen die op zoek zijn naar werk in Nederland, kunnen via de website in contact komen met Nederlandse ontwerp- en ingenieursbureaus die bereid zijn mensen uit Oekraïne (tijdelijk) in dienst te nemen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X