14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Site Practice wint Next Step Award 2022

AMSTERDAM – Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA heeft de winnaar bekendgemaakt van de vierde editie van het Next Step Program.  De vakjury onder leiding van architect Albert Herder, wees Site Practice aan als winnaar van de Next Step Award 2022 voor creatief ondernemerschap. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Tijdens het drie maanden durende ontwikkelprogramma van Next Step, samen met medefinalisten Loer Architecten en Baltussen van Schaik, kwam Site Practice met een onderscheidende  vernieuwende visie. Door het gebruik van installaties te verminderen en innovatief om te gaan met lokale materialen, wisten zij hiermee een overtuigend ontwerp te realiseren voor het Alvasara Academy in Pune, India. Dit was het project waar het bureau het programma mee binnenkwam.

Deze waarden trekken zij door naar hun projecten in Nederland en hebben hun ondernemingsvisie beïnvloed. Het doel: met materiële, culturele en ecologische omstandigheden plekken en objecten creëren met een sterke nadruk op detail en kwaliteit in het dagelijks leven. Site Practice is gevestigd in Amsterdam en Mumbai. Ze zijn zowel in Azië als Europa actief.

Juryvoorzitter Albert Herder over het jonge bureau: “De jury was overtuigd van hun duurzame visie op ondernemerschap en ontwerp. Door hun vernieuwend gebruik van biobased materialen en de kennis en kunde die ze meenemen uit India toont het bureau zich veelbelovend op de Nederlandse markt. Ambacht en lokaal materiaalgebruik staat bij hen voorop en dat is krachtig.”

De beslissing viel de jury niet makkelijk: de finalisten hadden elk op een unieke manier een sterk ondernemend vermogen.

Over het Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en ontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en een mogelijke opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De overige finalisten waren Loer Architecten en Baltussen van Schaik.

 

https://www.nextstepprogram.nl/bna-synchroon

- Advertisement -

Laatste nieuws

X