20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Zomereditie Holz-Handwerk & Fensterbau Frontale 2022

Meer

NÜRNBERG – Na een noodgedwongen, corona-gerelateerde, pauze van vier jaar stond dan eindelijk weer de internationale vakbeurs Holz-Handwerk op het programma. Zoals ook bij eerdere edities was het voor de bezoeker mogelijk om de beurs te bezoeken in combinatie met Fensterbau Frontale. Uiteraard waren ook weer de nodige Nederlandse partijen op de beursvloer te vinden.

‘Men was er weer aan toe’. Dat was het gevoel dat overheerste op de beursvloer. Bij Saomad sprak een zeer tevreden Martin de Boer (Gerretsen Machines Wijhe) over mooie aantallen bezoekers en de nodige ‘goede aanvragen’. De stand bestond uit één machine de Saomad Mirai, die compleet was uitgestald. En met al z’n mogelijkheden aan het publiek werd getoond.

Op de goed bezochte stands van Felder uit Oostenrijk waren vier merken te vinden.(Fleder, Format 4, Hammer en Mayer). De zeer ruime uitstalling gaf een indrukwekkend beeld van de kracht van dit bedrijf. Men heeft met de genoemde merken zeer veel kwaliteit in huis en kan zo elke klant van welke machine dan ook perfect voorzien. Het paradepaardje is de formaatzaag met valbeveiliging. Felder bedient de totale markt voor houtbewerkingsmachines in elke prestatie – en budgetklasse.

De gezamenlijke stand van Weing en Holz-Her gaf een goed beeld van de hectiek van dit moment. Overal liepen verkopers zich het vuur uit de sloffen om klanten en potentiële klanten van informatie te voorzien. Op deze stand was het overduidelijk zichtbaar: bedrijven willen weer investeren in machines. In een nagestuurd persbericht meldden Weinig en Holz-Her dat ze 58 machines, systemen en ondersteunende diensten hebben verkocht aan klanten uit 43 verschillende landen. Vooral de Vario MC50 viel in de smaak bij het publiek. Zo zeer zelfs dat het showmodel rechtstreeks vanaf de beurs werd verkocht en op de vrachtwagen richting klant ging om daar direct na de beurs te worden opgebouwd.
Ook Arnoud Renaud (Molendijk Houtbewerkignsmachines) en Schulte – Derne, kunnen terugkijken op een geslaagde beurs waarbij hun toverwoord was, ‘Machines in beeld’. Men wist te melden dat de levertijden wat aan het terug lopen zijn. Deze trend lijkt zich in het algemeen wat door te zetten.

Een van de Weinige verffabrikanten die de beurs rijk was, was de firma Anker Stuy uit Nederland. Het bedrijf was op de beurs bijna monopolist en kon zodoende veel nieuwe klanten spreken. Het betekent natuurlijk niet direct een goed gevulde orderportefeuille, maar het bedrijf is in ieder geval de komende weken druk om alle gelegde contacten een vervolg te geven.

Voor de volgende editie van Holz-Handwerk moeten geïnteresseerden wachten tot 2024. De beurs staat dan op de agenda van 19 tot en met 24 maart, wederom in Nürnberg

Nadere informatie: www.holz-handwerk.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X