17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Winnaars Construsoft BIM Awards 2024 bekend

ZEVENAAR – De winnaars van de Construsoft BIM Awards 2024 zijn bekend. Stam + De Koning Bouw, Mathieu Gijbels, Meerdink Bruggen, Teken- en Adviesburo Gerard van Meerveld, CSM Steelstructures en Draisma Bouw zijn als eerste geëindigd in hun categorie en slepen een Construsoft BIM Award 2024 in de wacht. CSM Steelstructures is zelfs twee awards rijker: dit staalbouwbedrijf is ook de winnaar van de Publieksprijs. Dit jaar heeft het publiek maar liefst 4.034 stemmen uitgebracht.

 

Het resultaat van de Construsoft BIM Awards 2024 is een mooie reeks bedrijven uit de bouwsector en uiteenlopende projecten met een grote diversiteit aan materialen, slim en innovatief gebruik van software en toepassingen van BIM. Softwareleverancier Construsoft organiseert deze competitie elk jaar voor gebruikers van Tekla Structures en Trimble Connect. Een recordaantal deelnemers in de Benelux stuurde hun meest bijzondere bouwprojecten in: maar liefst 67 projecten gingen de strijd aan om een award. Er werden meer dan 4.000 stemmen uitgebracht. “Dit zijn er meer dan we ooit hebben ontvangen, de Construsoft BIM Awards leven meer dan ooit”, aldus Jaap van Kempen, marketeer bij Construsoft en projectleider van de competitie.

De inzendingen konden deelnemen in zeven categorieën. De winnaars gaan dit najaar door naar de internationale competitie, waarbij ze kans maken op een Global BIM Award.

 

Vakjury

De vakjury bestond uit vier BIM-experts: Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal), Maikel Jagroep (directeur Betonvereniging), Hans Hendriks (directeur deBIMspecialist) en Jeroen Coenders, CEO & Founder Packhunt & Voortaan). Deze deskundigen op het gebied van BIM hebben de projecten beoordeeld aan de hand van vijf criteria: het gebruik van BIM, innovatief gebruik van software, maakbaarheid, duurzaamheid en de wauw-factor. Het project Fenix van CSM Steelstructures was met 468 stemmen de favoriet van het publiek.

 

BIM-oplossingen

In de projecten in de Construsoft BIM Awards is gewerkt met de 3D BIM-software Tekla Structures en cloudplatform Trimble Connect. Tekla Structures is specialistische en geavanceerde BIM-software voor het ontwerpen, detailleren, fabriceren en bouwen van beton-, staal-  en houtconstructies. De software behaalt het hoogste detailniveau in de markt, waardoor BIM-data in elke projectfase kan worden ingezet en gebruikt. Trimble Connect is een krachtig samenwerkingsplatform dat projectteams in staat stelt om cloudbased samen te werken en projectinformatie real-time te delen.

 

Over Construsoft en de BIM Awards

Construsoft is een snelgroeiend softwarebedrijf opgericht in Nederland en in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een internationale speler. We leveren software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie, waaronder de specialistische en geavanceerde BIM-software Tekla Structures en het cloudbased samenwerkingsplatform Trimble Connect. Elke dag wordt met behulp van deze software gewerkt aan bijzondere en uitdagende bouwprojecten. Om de waardering voor het werk van Tekla Structures- en Trimble Connect-gebruikers te uiten, organiseren we elk jaar de Construsoft BIM Awards in de Benelux. Hiermee bieden we klanten een podium om mooie en uitdagende projectverhalen te delen met een groot publiek. De competitie krijgt elk jaar meer media-aandacht en de beste projecten uit de lokale competitie mogen meedoen met de wereldwijde Global BIM Awards. De winnaar hiervan wordt bepaald door toonaangevende BIM-experts.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X