5.1 C
Apeldoorn
woensdag 24 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Watervilla’s Lentse Plas

NIJMEGEN – In de Lentste Plas bij Nijmegen, een recreatieplas, worden er 27 ruime watervilla’s gerealiseerd. De drijvende woningen zijn op maat gebouwd door Zederik Bouw. De moderne watervilla’s zijn voorzien van een strakke witte gevel gecombineerd met natuurlijke houten elementen.

Er zijn vier verschillende type woningen ontworpen met een omvang van 170  vierkante meter. De woningen zijn per vier of vijf aangemeerd aan een entreesteiger. Het project is gestart in 2021, de laatste woningen worden naar verwachting in 2023 opgeleverd.

Passend bij het Lariks is er gekozen voor Bilinga glad geschaafde vlonderdelen voor de terrassen
Passend bij het Lariks is er gekozen voor Bilinga glad geschaafde vlonderdelen voor de terrassen

De verticale houten geveldelen, net als de zonwering (lamellen) zijn gemaakt van Lariks. Een houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid welke onbehandeld toegepast zou kunnen worden. In dit project is er echter gekozen om het hout te behandelen met een voorvergrijzer, een watergedragen lazuur. Dit is de zogenaamde ‘Grey Protect’ van Remmers Verfsystemen. Hiermee wordt een natuurlijk uiterlijk gecreëerd welke zorgt voor een gelijkmatige overgang van voorvergrijzing naar de natuurlijk vergrijzing van het hout. Zodat de gevel tijdloos zijn karakter behoudt. Zo geven de Lariks elementen een mooi contrast aan de gevel.

Passend bij het Lariks is er gekozen voor Bilinga glad geschaafde vlonderdelen voor de terrassen. Een tropische hardhoutsoort. Deze duurzame hardhouten vlonderdelen zullen in verloop van tijd ook op een natuurlijke manier vergrijzen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X