22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Uitgebreid ondersteuningsprogramma bij Holz-Handwerk en Fensterbau Frontale

NÜRNBERG – Na de eenmalige zomereditie in 2022 keren Holz-Handwerk  en Fensterbau Frontale weer terug  naar hun gebruikelijke plek in het jaar, namelijk het voorjaar. De 2024-editie staan in de agenda’s van 19 tot en met 22 maart 2024. De gecombineerde vakbeurs ontvangt dan de specialisten  de raam-, deur- en gevelindustrie in de Neurenberg Messe. Zoals altijd geeft men één beursticket toegang tot beide evenementen.

De beurzen presenteren alle relevante trends op machinegebied, technologie, apparatuur en benodigdheden voor de houtbewerkingshandel. Bezoekers ontdekken de laatste ontwikkelingen en innovaties in raam-, deur- en gevelbouw op de stands van de exposanten en tijdens het omvangrijke ondersteunende programma. Op Holz-Handwerk zijn ongeveer 320 geregistreerde exposanten aanwezig. Zij presenteren het volledige assortiment benodigdheden voor de timmerindustrie, waaronder de complete toeleveringsketen voor houtbewerking en houtverwerking.

De hoogtepunten

Dit jaar vindt de speciale show van de Beierse Timmerwerkvereniging (FSH) plaats ‘DesignObjekt – ObjektDesign’ (Hal 11.0). Deze show richt zich op duurzaam productenontwerp. Hier kunnen timmerlieden uit de eerste hand leren over de aanpak van innovatieve bedrijven en hoe zij hun producten zo duurzaam mogelijk weten te ontwerpen. De Holz-Handwerk Campus (hal 11.0) behandelt de vragen rondom het toekomstbestendig maken van bedrijven en het tekort aan vakmensen. Diverse beroepsopleidingen presenteren hun faciliteiten en geven informatie over opleidings- en professionele ontwikkelingsmogelijkheden in houtbewerking en houtverwerking voor zowel nieuwkomers als voor doorgewinterde professionals. De organisatie belooft daarbij een  nieuwe benadering voor het werven van geschoold personeel.

In samenwerking met Fensterbau Frontale kan de beursbezoeker kennismaken met ‘de Praktische gids voor digitalisering’. (Hal 7) Met een combinatie van best practice rapporten, compacte workshops en productpresentaties biedt het forum praktische begeleiding bij het operationeel digitaliseren van processen. Al deze informatie is specifiek afgestemd op de behoeften van vakbedrijven. In het  paviljoen ‘Young Innovators’ (Hal 7) presenteren start-ups en jonge bedrijven hun innovatieve producten aan een professional publiek.

 

Fensterbau Frontale

Ook Fensterbau Frontale heeft een uitgebreid ondersteuningsprogramma. In het Fensterbau Frontale  Forum (Hal 7A), bespreken specialisten de praktische aspecten van onderwerpen als duurzaamheid, ventilatie, installatie en seriebouw en renovatie. Bij de speciale show ‘Klimaatveilig bouwen’ (Hal 1), georganiseerd door ift Rosenheim en NürnbergMesse staan de schijnwerpers op het bereiken van CO2-efficiëntie en bescherming tegen klimaatextremen door het produceren van  duurzame ramen, deuren en gevels. Ook het onderwerp ‘recycling’ komt aan bod. Het 11e Architecture Window Facade Forum (NCC Ost heeft als thema ‘Rebuildable – Design・Durability・Veerkracht’ en omvat bijbehorende rondleidingen voor architecten.

Meer informatie en ticketverkoop:

holz-handwerk.de/tickets

- Advertisement -

Laatste nieuws

X