14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Tiny Forest ontvangt VHG Groenprijs

EDE – Het initiatief ‘Tiny Forest’ is dinsdag 6 september, tijdens Duurzame Dinsdag, bekroond met de VHG Groenprijs 2022. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een groen initiatief dat mens en natuur dichter bij elkaar brengt.

 

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is partner van Duurzame Dinsdag. Daarmee wil de branchevereniging de aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland.

Tiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie Amsterdam. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems minibos, zo groot als een tennisbaan. Deze bossen, met zo’n 40 verschillende soorten bomen en heesters, zijn niet alleen een paradijs voor insecten, vlinders en vogels, ook voor buurtbewoners en kinderen. Een Tiny Forest op een schoolplein kan dienen als buitenlokaal waar kinderen leren over de natuur. Naast deze voordelen, zorgen deze bossen ook voor verkoeling, waterberging en verbeteren ze de luchtkwaliteit.

Met hoveniers

Initiatiefnemer Daan Bleichrodt is heel blij met deze erkenning: “Ik ben al 8 jaar bezig om samen met hoveniers, buurtbewoners, gemeenten en kinderen Tiny Forests aan te leggen. Samen maken we de stad groener en brengen we de natuur dichter bij kinderen.” Tot nu toe zijn er al 250 minibossen aangelegd in buurten, tuinen, op schoolpleinen en bedrijventerreinen.

Naast Tiny Forest waren ook Peel Natuurdorpen en de bijen-cao genomineerd voor de VHG Groenprijs. Alle drie de genomineerden krijgen hulp van VHG om het initiatief verder te brengen. De winnaar ontvangt bovendien een wisseltrofee en een bedrag van 1000 euro.

Duurzame democratie
Duurzame Dinsdag biedt een podium aan duurzame ideeën en initiatieven. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie nam namens het kabinet een koffer in ontvangst met ruim 300 duurzame initiatieven en ideeën uit de maatschappij. Ook werden duurzame lintjes en prijzen uitgereikt..

- Advertisement -

Laatste nieuws

X