20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stiho zet vanaf vandaag elektrische vrachtwagen in

NIEUWEGEIN – Stiho-klanten in de regio Haarlem en Amsterdam krijgen voortaan hun materialen bezorgd met Stiho’s eerste elektrische vrachtwagen.

 

Goederenvervoer per elektrische vrachtwagen is een logische vervolgstap in de verdere verduurzaming van de bouwmaterialengroothandel. Mark van Breukelen, Business Unit Manager bij Stiho: “Bij Stiho zetten we ons in om de CO2-uitstoot van onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk te beperken. Door ons partnership met de Haarlemse vervoerder Van Santen GRP en truckbouwer MAN kunnen we per heden onze klanten in de regio Haarlem en Amsterdam beleveren met de elektrische vrachtwagen.”

Uitbreiden

Het is Stiho’s ambitie om begin 2024 niet alleen de regio Amsterdam en Haarlem elektrisch te beleveren, maar ook Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Van Breukelen: “Stedelijke logistiek moet duurzamer. We zoeken continu naar oplossingen om de leefomgeving schoner te krijgen. We realiseren ons dat het nu nog pionieren is. Oplaadpunten en beschikbaarheid van elektrische voertuigen zijn nu nog een uitdaging, maar door te beginnen, doen we waardevolle ervaring op. We willen dat ons transport in 2028 volledig duurzaam is. We willen de wereld goed achterlaten voor de generaties na ons. Daarnaast is het simpelweg zo dat wet- en regelgeving verandert.”

Vervoer over water

In april maakte Stiho al bekend zich in te zetten voor duurzaam transport, met het tekenen van de intentieovereenkomst voor duurzaam goederenvervoer over het water in Utrecht. Voertuigen in de binnenstad mogen slechts rijden met een aslast van maximaal 2 ton. Vervoer over het water biedt een uitstekend alternatief om zware goederen bij klanten te leveren die projecten hebben in de binnenstad.

Duurzame materialen

Stiho levert al jaren duurzame bouwmaterialen aan professionals in de bouw. Een voorbeeld daarvan is het assortiment Urban Mining materialen, waarbij materialen uit oogstpanden opnieuw in de markt worden gebracht – onder dezelfde garanties en met dezelfde kwaliteit als nieuwe materialen. Stiho heeft al aan veel duurzame bouwprojecten een bijdrage geleverd; recent nog aan Circuloco, het duurzame paviljoen op de Floriade.

Nadere informatie:

www.stiho.nl/duurzaamheid

- Advertisement -

Laatste nieuws

X