19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Symposium Prefab bouwen met biocomposieten

Meer

OOSTERWOLDE – Composietenplatform Compose It organiseert in samenwerking met Innodeen het symposium Prefab Bouwen in het Biosintrum, Oosterwolde. Toonaangevende sprekers, onder wie prof. dr. Jan Rotmans, Hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit, geven hun visie op het onderwerp. Daarnaast is er veel gelegenheid voor kennisuitwisseling en interactie met een gezonde mix deelnemers vanuit bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

“Vanuit Compose It zorgen we ervoor dat duurzame biocomposieten meer gemeengoed worden binnen de Nederlandse bouwsector”, aldus Rudmer Heij van Compose It. “We staan de komende decennia voor een enorme opgave op het gebied van verduurzaming. Biocomposieten kunnen een duurzame oplossing vormen.” Om deze materialen concurrerend aan te kunnen bieden is echter forse opschaling nodig. De prefab bouw biedt de juiste kansen.

Over Compose It

Het composietenplatform is op initiatief van NHL Stenden opgezet onder de naam Compose It, composeit.nl. We brengen ondernemerschap en kennis van composieten bij elkaar en zetten deze om in concrete innovatieprojecten voor en door bedrijven.Compose It maakt werk van composieten door bedrijven en kennisinstellingen die willen innoveren met composieten te faciliteren door te verbinden en door kennis naar de praktijk te vertalen, maar vooral door te doen. Het platform richt zich op de sectoren bouw, infra, maakindustrie, maritiem, meubel en transport. Binnen Compose It worden drie typen composieten belicht: hightech, commodity en bio.

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Compose It wordt gefinancierd door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Symposium: Prefab bouwen met biocomposieten
Datum: donderdag 16 juni 2022
Tijd: 14.30 – 19.30 uur
Locatie: Biosintrum, Oosterwolde
Aanmelden via: www.composeit.nl/save-the-date-16-juni-symposium-prefab-bouwen-met-biocomposieten

- Advertisement -

Laatste nieuws

X