12.7 C
Apeldoorn
zondag 14 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Superlofts presenteert Superwood

AMSTERDAM – Superlofts (Superlofts.co) heeft in samenwerking met Marc Koehler Architects (Marckoehler.com) de laatste jaren gewerkt aan een innovatief prefab massief houten woningbouwsysteem voor betaalbare, geprefabriceerde, modulaire woningen: Superwood. Het eerste project is in aanbouw: Poppies (Buiksloterham Amsterdam).

 

Opdrachtgevers voor dit project zijn Mama Pioneers (Mamapioneers.com) en CommonWealth Investments en partners Derix, Bouwbedrijf Van Bekkum en ingenieursbureaus VRI, DGMR en Niemann. Het project Robin Wood (IJburg) en 3D Print Canal house (Buiksloterham) volgt binnenkort. We realiseren deze innovaties door ketenintegratie met een flexibel ecosysteem van ontwerp-, engineerings en bouwpartners die zowel Prefab (3D) als geassembleerd (2D) kunnen bouwen.

Modulair bouwen  met beton en hout

Superwood is een innovatief bouwsysteem en geïntegreerde modulaire design tool voor hybride stadsblokken opgebouwd uit torens, flats, rijhuizen en mini-blokken, gevormd rond een tiny forest, een plein of een binnentuin, met een multifunctionele plint en een duurzaam daklandschap. De onderste lagen zijn als prefab betonskelet gemaakt en de bovenste lagen van flexibel schakelbare houten modules. De verhouding beton- hout wordt per project op maat gekozen.

Superwood Loft

Superwood stelt ontwikkelaars in staat om supersnel en eenvoudig de ideale mix van appartement-types en indelingen te creëren, door gebruik te maken van een bibliotheek met modulaire units. De super compacte en efficiënte Superwood loft van 63 vierkante meter bevat twee slaapkamers, een ruime woon- en eetkamer met veel daglicht en wijds uitzicht en kan in een comfortabele houten afwerking of met stucwerk geleverd worden. Ook grotere appartementen zoals een family- of friends-appartement met drie slaapkamers van 84 vierkante meter, een duplexappartement of een compacte studio loft van 42 vierkante meter zijn mogelijk.

Het bouwsysteem

De prefab modules bestaan uit wandschijven kruislings verlijmd hout (CLT) en metal stud invulwanden waardoor ze horizontaal te koppelen zijn en kunnen volledig in de fabriek worden geprefabriceerd. Dit maakt een flexibele open-bouwen aanpak mogelijk, waarbij de units demonteerbaar, aanpasbaar en zelfs verplaatsbaar zijn in de loop der tijd. De lichte gevels zijn klantspecifiek in te vullen met houten panelen, keramische elementen of vezelcementplaat. De modules worden in een fabriek geproduceerd, waardoor ze CO2 en stikstof neutraal zijn. Zo wordt de bouwsnelheid sterk verhoogd en de bouwkosten op de bouwplaats beperkt, dankzij kant-en-klare levering per vrachtwagen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X