14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dag van de Ontwerpkracht II

AMSTERDAM – Hoe zorgen we voor samenhang en integrale ruimtelijke kwaliteit in de ruimtelijke transities van Nederland? Een jaar na de lancering van Platform Ontwerp NL en Mooi NL is op vele fronten door bureaus en adviseurs gewerkt aan de toekomst van Nederland. Veel is nog verkennend, maar vanuit de verbeelding zoeken betrokken partijen de dialoog. Hoe ziet NL er in 2100 uit? En wat betekent dit voor de keuzes in projecten en plannen die nu op de tekentafel liggen. Hoe komen de ruimtelijke puzzels eruit te zien?

 

Branche-organisatie voor architecten, BNA, organiseert op 6 juli 2023 voor de tweede keer de Dag van de Ontwerpkracht. In 2022 werd het Platform Ontwerp NL (Vereniging Deltametropool, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, NLingenieurs, bni, BNA, BNSP en NVTL) opgericht om vanuit de vakwereld een bijdrage te leveren aan de grote verbouwing van Nederland. Lees de terugblik voor meer informatie over de vorige editie.

Het gaat deze dag om het leggen van dwarsverbanden, geleerde lessen delen en samen met marktpartijen en politiek dieper ingaan op hoe de grote vraagstukken landen in de zeventien NOVEX-gebieden en de twaalf provincies. Lukt het om ruimtelijke kwaliteit te borgen en wat betekent dit straks voor de verschillende uitvoeringsprogramma’s?

Ontwerp NL presenteert de eerste ‘What-if’ verkenningen (I-moss, MVRDV, Feddes Olthof) over hoe Nederlandse stedelijke regio’s er in 2100 uit kunnen zien. Geen utopieën of dystopieën, maar wel doordachte en onderlegde voortellingen, als experimenten van verbeelding. Welke aannames zijn er gemaakt, welke keuzemomenten liggen er voor ons om daar te komen en waar zal ontwerpkracht het verschil kunnen maken? Met minister Hugo de Jonge reflecteren we op de uitkomsten en hoe en waar dit een weerslag zal vinden in de aanstaande Nota Ruimte.

Maurits de Hoog geeft inzicht in het woud van toekomstplannen, lange termijnverkenningen en verbeeldingen van de afgelopen jaren. Ontwerpkracht te over, maar waar zit de samenhang en waar vallen de gaten in kennis of schaalniveaus?

 

Locatie

Theater Zuidplein in Rotterdam is dé locatie voor deze dag met informatie over het project Hart van Zuid, en mogelijkheden voor excursies naar Wielewaal, Feijenoord City of een rondje Hart van Zuid.

Deelname bedraagt 100 euro voor niet- BNA-leden.

Meer informatie:
www.bna.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X