19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Strategische overname van Den Doelder Pallets door PGS Group

GISTEL – PGS Group kondigt de overname aan van het Nederlandse Den Doelder Pallets. De overname kwam er na een nauwe samenwerking met Den Doelder pallets en past in de actieve consolidatiestrategie van de PGS Group om zo haar positie in de Europese markt te versterken.

 

Met de overname, die op 30 juni 2023 effectief werd, breidt de groep haar netwerk voor het eerst naar Nederland uit. De Nederlandse palletmarkt biedt de groep groeipotentieel en is als land interessant vanwege de focus op duurzaamheid, een gunstige geografische ligging en een sterke economie.

Den Doelder Pallets brengt voor de PGS Group meer dan alleen een uitbreiding van de markt. Ondanks de uitdagingen van COVID-19 en de Oekraïense crisis bleef Christian Den Doelder, CEO van Den Doelder Pallets, investeren in duurzame productie en ketenintegratie. Twee jaar geleden werkte het bedrijf dan ook samen met een Noorse investeerder om een reeks ambitieuze doelen te verwezenlijken. De inspanningen hebben geleid tot een volledig circulair productiemodel en de recente oprichting van een biomassacentrale. Het bedrijf is momenteel ook vergaand verticaal geïntegreerd en beschikt over een zagerij, drie productiesites, een sorteer- en herstelafdeling, en een uitgebreid beheer van houtafvalstromen van klanten.

 

De beslissing om te verkopen was voor Christian Den Doelder dan ook enigszins beladen. “In onze familiegeschiedenis heeft mijn grootvader het bedrijf ook verkocht omdat hij wist dat het gunstig was, en later werd het door mijn vader weer teruggekocht. We streven altijd naar het beste voor het bedrijf.” De CEO van Den Doelder Pallets, is terecht trots op waar het bedrijf nu staat, maar gelooft erin dat de PGS Group met zijn hoge duurzaamheidsambities het bedrijf naar een volgend niveau zal tillen.

 

De overname omvat een werknemersbestand van zeventig mensen, alle locaties, eigendommen, productiemiddelen en de biomassacentrale. Luc Grauwet, CEO van PGS Group, garandeert de bedrijfscontinuïteit, het behoud van werkgelegenheid en een duurzame toekomst. De PGS Group is een stevig gevestigde organisatie. Ze telt momenteel ruim 850 werknemers en heeft vestigingen in acht landen. Nederland wordt nu ook aan dit portfolio toegevoegd. Deze stap benadrukt opnieuw de ambitie van Grauwet en zijn groep om te blijven groeien en evolueren.

Ook Jean-Louis Louvel, president en tevens stichter van de PGS Group, is enthousiast over de overname. “Schaal wordt steeds belangrijker in onze industrie. Het biedt efficiëntievoordelen en stelt ons in staat om klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te bedienen”, voegt hij ten slotte toe.

 

Over Den Doelder Pallets

Den Doelder Pallets, opgericht in 1933, is een Nederlands familiebedrijf en staat onder leiding van directeur Christian den Doelder. Het bedrijf produceert nieuwe pallets, zowel standaard als op maat. Daarnaast is het ook actief in de tweedehandsmarkt van pallets. Den Doelder pallets heeft een productiecapaciteit van 4 miljoen pallets per jaar en levert bij uiteenlopende klanten in West-Europa. Met vijf vestigingen in drie landen en zeventig werknemers, realiseerde Den Doelder Pallets in 2022 een geconsolideerde omzet van 42 miljoen euro.

 

Over PGS GROUP

PGS GROUP werd opgericht in 1993 en is Europees marktleider op het gebied van nieuwe en tweedehands houten pallets en aanverwante diensten van Reverse Logistics. Haar volledig aanbod en haar Europees netwerk maken van de PGS Group een belangrijke logistieke partner in de verpakkingssector. Met meer dan veertig vestigingen in acht landen en +850 werknemers, realiseerde de PGS Group in 2022 een geconsolideerde omzet van 482 miljoen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X