8.6 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stiho tekent intentieovereenkomst voor vervoer over water

UTRECHT – Stiho heeft op 13 april jongstleden een intentieovereenkomst getekend voor duurzaam goederenvervoer over het water in Utrecht. Samen met de gemeenten, provincie en lokale partners uit de regio (de Coalitie Goederenvervoer over Water provincie Utrecht) gaat Stiho zich inspannen om schoon, duurzaam en efficiënt goederen te vervoeren over het water.

Mark van Breukelen, Business Unit Manager bij Stiho: “Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Stiho. Transport heeft daarin een groot aandeel. Nu worden bouwmaterialen nog vooral vervoerd over de weg. Maar om onze leefomgeving schoner te krijgen, bieden bestaande vaarwegen met duurzame vaartuigen en schone voertuigen in de binnenstad een oplossing.”

Logistieke uitdaging in de binnenstad

De komende jaren worden er in Utrecht 145.000 woningen gerealiseerd, waarvan 60.000 in de binnenstad. Door de grachtenstructuur met kwetsbare kademuren en werfkelders mogen voertuigen in de binnenstad slechts rijden met een aslast van maximaal 2 ton. Van Breukelen: “Vervoer over het water biedt ook voor Stiho een uitstekend alternatief om zware goederen bij klanten te leveren die projecten hebben in de binnenstad. Niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid, maar ook om de toch al drukke wegen te ontlasten.”

Duurzaam transport

Daarnaast is goederenvervoer over het water in potentie een schone manier van transport. Van Breukelen: “Hiermee spelen we met de gemeente, provincie en lokale partners in op de toekomstige emissievrije zones in de binnenstad. Elektrische vaartuigen zijn hierbij de oplossing. Deze kunnen meer gewicht vervoeren zonder schade aan te richten in de binnenstad.”

Overeenkomst

De Coalitie Goederenvervoer over Water provincie Utrecht zal de komende twee jaar verder invulling geven aan de samenwerking door concrete projecten te realiseren. In de toekomst kan de coalitie worden uitgebreid met andere provincies.

Over Stiho en Giebels

Stiho is al sinds 1926 groothandel in bouwmaterialen, hout en plaat en levert aan bouwend Nederland. Het bedrijf is opgericht aan de Oudegracht in Utrecht, vervoer over het water is het bedrijf dan ook niet vreemd. Stiho heeft 23 vestigingen verspreid over Nederland. Op het Stiho-bouwplein vinden de klanten Stiho en Giebels – groothandel ijzerwaren en gereedschappen – onder één dak. Stiho en Giebels zijn onderdeel van DSG.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X