17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stakingen in de houthandel

UTRECHT – Leden van de  vakbonden CNV en FNV hebben tegen het bod gestemd dat VVNH-werkgevers in de laatste cao-ronden hebben gedaan. Dat betekent dat de bonden maandag 2 oktober overgaan tot actie. De leden gaan over tot werkonderbrekingen voor een nieuwe CAO bij circa negen bedrijfsvestigingen van Jongeneel en Pontmeyer in Noord-Brabant.  

FNV actiecoördinator Dennis Vereggen: “Nu de VVNH ons ultimatum heeft afgewezen, gaan we over tot acties. Dit is de aftrap. Vanaf nu laten we de VVNH zien dat het onze leden menens is. Onze eis van gemiddeld 10  procent structurele loonsverhoging voor alle werknemers, dus ook voor de groep ‘boven cao’ers’, blijft staan. De komende periode zullen op veel meer plekken in het land acties gevoerd worden. Onze leden zijn er klaar voor.”

De bonden hebben en aantal eisen op tafel gelegd. Enkele daarvan hieronder:

  • Een cao met een looptijd van één jaar, van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024.
  • Per 1 juli 2023 een structurele verhoging van alle maandsalarissen met € 100 bruto (op fulltime basis) én daarbovenop een verhoging van 6 procent voor alle salarisschalen, daadwerkelijk betaalde brutosalarissen en overige emolumenten.
  • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 0,21 eurocent per kilometer.
  • De loongrens waardoor een grote groep werknemers in de sector buiten de cao valt, wordt opgeheven waardoor alle werknemers van houthandelbedrijven onder de cao komen te vallen.
  • De leeftijd waarop ploegendienst geweigerd mag worden, wordt niet verhoogd.
- Advertisement -

Laatste nieuws

X