20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Parador publiceert zijn eerste duurzaamheidsverslag

COESFELD – Parador heeft voor het eerst een duurzaamheidsverslag gepubliceerd. In het ongeveer zeventig pagina’s tellende rapport op de website van de vloerenproducent, presenteert het bedrijf uit Coesfeld op transparante en open wijze zijn duurzaamheidsmaatregelen en strategische oriëntatie. Tegelijkertijd heeft Parador de rubriek ‘Eerbied tonen’ van zijn website vernieuwd en veel inhoud rond dit thema toegevoegd.

 

Onderverdeeld in de drie aandachtsgebieden ecologie, economie en maatschappij geeft het duurzaamheidsverslag van Parador inzicht in het duurzaamheidsengagement. Het verslag is opgesteld volgens de GRI-normen en is ook gebaseerd op de criteria van de Duitse duurzaamheidscode (DNK). Parador documenteert op deze manier in overeenstemming met de wereldwijde normen voor duurzaamheidsverslaggeving. Het doel van deze normen is een alomvattend en gericht duurzaamheidsbeleid te waarborgen en betrouwbare gegevens en inhoud transparant en volledig te communiceren.

 

In de toekomst zal Parador de belangrijkste aspecten en centrale verklaringen van het verslag ook op haar website publiceren. Voor dit doel werd het ‘Eerbied tonen’ gebied uitgebreid vernieuwd. Naast allerlei nieuwe inhoud werd ook het visuele uiterlijk aangepast aan de lay-out van het duurzaamheidsverslag. In de toekomst zal de inhoud van het thema duurzaamheid worden voorgesteld onder het overkoepelende principe ‘Parador One – Duurzaam. Met elkaar. Voor elkaar.’ en een bijpassende sleutelvisual in de vorm van een verstrengelde cirkel.

 

Parador heeft in het verleden al een jaarlijkse milieuverklaring gepubliceerd als onderdeel van zijn EMAS-certificering. Met het eerste uitgebreide duurzaamheidsverslag wordt de verslaglegging over dit onderwerp nu uitgebreid en gestandaardiseerd. Het nieuw gepubliceerde duurzaamheidsverslag heeft betrekking op het afgelopen boekjaar van het bedrijf, dat eindigde op 31 maart 2022.

 

 

 

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X