17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Minister Hugo de Jonge neemt belofte voor 24.000 woningen in ontvangst

HEERENVEEN – Minister Hugo de Jonge heeft woensdag 11 januari een werkbezoek afgelegd bij de grootste woningfabriek van Europa. Dit werkbezoek stond in het teken van de plannen van de minister, namelijk de bouw 900.000 woningen die klaar moeten zijn in 2030.

Tijdens zijn werkbezoek kreeg minister Hugo de Jonge symbolisch de eerste 24.000 woningen aangeboden van Peter Hutten. Hugo de Jonge: “We moeten meer betaalbare woningen bouwen voor mensen met een normaal inkomen. Van Wijnen laat met deze woningfabriek zien hoe betaalbaar bouwen mogelijk is. Dit is de innovatie die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen. Een zeer geavanceerde fabriek om trots op te zijn.”

“De ambities van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting om 900.000 woningen te bouwen zijn haalbaar”. Dat zegt Van Wijnen topman Peter Hutten tijdens het werkbezoek van de minister aan de nieuwe woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen. Door in te zetten op industrialisatie verwacht Van Wijnen te voldoen aan de enorme vraag naar meer sociale woningen. De woningfabriek maakt het mogelijk om een straat per week te bouwen.

Industrialisatie

Van Wijnen heeft ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd in de all-electric woningfabriek, waar dagelijks kwalitatieve woningen worden gemaakt. De fabriekswoningen zijn duurzaam en hebben daardoor minimale impact op het milieu. Woningcorporaties en beleggers hebben behoefte aan gevarieerde straten en wijken, waar het fijn wonen is. “Door te kiezen voor industrialisatie kunnen we snel, betaalbaar en duurzaam bouwen. En het ziet er nog prachtig uit ook. We creëren fijne buurten, waar je graag komt”, aldus Hutten.

Over Van Wijnen

Van Wijnen is marktleider in wonen en ontwikkelt, bouwt, transformeert, renoveert en beheert vastgoed met ruim 2.300 medewerkers vanuit 26 locaties in Nederland. Het bedrijf heeft een duidelijke missie: Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Van wijnen wil zich sterk maken voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X