14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Making More Out Of Wood: 5 redenen om LIGNA 2023 te bezoeken

Van 15 – 19 mei vindt in het Duitse Hannover de nieuwste editie plaats van LIGNA, de internationale vakbeurs voor de houtbewerkings- en houtverwerkende industrie. LIGNA is het belangrijkste evenement ter wereld voor de houtsector en is dé plek om kennis te maken met de nieuwste trends en innovaties op het gebied van hout.

 

Met meer dan 105.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en meer dan 1.100 exposanten is LIGNA de grootste wereldwijde vakbeurs voor de houtbewerkings- en houtverwerkende industrie. Tal van gerenommeerde bedrijven van over de hele wereld komen van 15 tot en met 19 mei samen in Hannover om nieuwe gereedschappen, machines en apparatuur, slimme oplossingen en innovatieve technologieën te presenteren.

 

Iedereen die actief is in de houtindustrie, kan eigenlijk niet om een bezoek aan LIGNA 2023 heen. Graag zetten we vijf redenen op een rij die duidelijk maken dat een bezoek aan deze toonaangevende vakbeurs voor houtprofessionals een absolute must is.

 

#1 Ontdek de nieuwste trends en innovaties

Van digitalisering en automatisering tot duurzaamheid, van modulaire bouw tot nieuwe, biobased materialen: de houtbewerkingsindustrie is volop in beweging. LIGNA biedt bezoekers kans om in korte tijd de nieuwste trends en innovaties in de houtindustrie te ontdekken en kennis te maken met de nieuwste machines, software, materialen en oplossingen. Een absolute aanrader kortom voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in de branche.

 

#2 Maak kennis met drie centrale thema’s

LIGNA is een ware showcase voor de toekomst van de houtindustrie. Om dit te benadrukken is het beursprogramma gecentreerd rondom drie centrale thema’s:

  • Het eerste focusthema is Woodworking Transformation, waarbij alles draait om de laatste mogelijkheden op het gebied van onder meer mens-machine-interactie, het Internet of Things (IoT), en augmented en virtual reality.
  • Prefab Building Processes – waarbij alles draait om de groeiende mogelijkheden op het gebied van prefab bouwprocessen – is een tweede kernthema op LIGNA 2023.
  • Het derde focusthema, Green Material Processing, richt zich op hout als belangrijke grondstof binnen een nieuwe, op hernieuwbare grondstoffen steunende bio-economie.

 

#3 Ontdek een brede waaier aan duurzame oplossingen

Sowieso is duurzaamheid een hot topic binnen de houtindustrie. LIGNA biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met een brede waaier aan duurzame oplossingen; van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen tot het verminderen van afval en het efficiënter gebruiken van hout.

 

#4 Leer van experts tijdens conferenties en workshops

Naast de uitgebreide expositie met meer dan 1.100 exposanten, biedt LIGNA ook een uitgebreid conferentie- en workshopprogramma. Hier kunt u meer te weten komen over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, nieuwe technologieën ontdekken, en deelnemen aan discussies over belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid en digitalisering. LIGNA biedt bezoekers op die manier de mogelijkheid om te leren van experts en hun kennis te vergroten. Ook worden er diverse ‘guided tours’ georganiseerd, waarbij LIGNA-bezoekers in kleine groepen exclusieve presentaties en live demonstraties voorgeschoteld krijgen.

 

#5 Leg waardevolle contacten met andere professionals

LIGNA is niet alleen een plek om de nieuwste technologieën te ontdekken, het is ook hét netwerkevenement voor de houtindustrie. Op de beurs kom je makkelijk in contact met andere professionals uit de sector en versterk je bestaande relaties. Dé plek kortom om nieuwe zakelijke mogelijkheden te ontdekken en te komen tot nieuwe samenwerkingen.

 

Kom ook naar LIGNA 2023!

Overtuigd geraakt van het nut van een bezoek aan LIGNA 2023? Op www.ligna.de staat alle inhoudelijke en praktische informatie voor een succesvol bezoek aan de belangrijkste vakbeurs voor de houtindustrie ter wereld. Via Global Fairs (de officiële vertegenwoordiging van LIGNA in de Benelux) is het mogelijk om gratis entreekaarten te downloaden: klik hier.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X