20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

J.P. van Eesteren bouwt houten kantoorgebouw

AMSTERDAM = NSI N.V. en aannemer J.P. van Eesteren hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van één van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld. Het gebouw op de Zuidas van 22.000 vierkante meter en 86 meter hoog krijgt de naam ‘Well House’, wordt Paris-proof en zal voldoen aan het hoogste niveau van well-being. De intentie is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw.

Het gebouw naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Het gebouw wordt een voorloper op het gebied van duurzaamheid en krijgt een dakterras met uitzicht over de Zuidas en de stad Amsterdam.
Van concept tot realisatie zijn duurzaamheid en well-being de drijvende krachten achter Well House. Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerd hout en te kiezen voor circulaire materialen, wordt de CO2-voetafdruk geminimaliseerd. Daardoor is zowel de bouw als de exploitatie na oplevering Paris-proof. Door deze ambitieuze duurzaamheid- en well-being standaarden is Well House ontworpen om een BREEAM Outstanding certificaat en WELL Platinum label te behalen. Zo draagt Well House bij aan het welzijn van alle huurders, maar zeker ook aan het welzijn van toekomstige generaties.

De samenwerking

NSI heeft aannemer J.P. van Eesteren geselecteerd vanwege haar bewezen track record op het gebied van houtbouw en duurzame innovatieve kantoren, met projecten als de hybride-houten woontoren HAUT in Amsterdam en het houten kantoor van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg. NSI en J.P. van Eesteren werken samen aan het Technisch Ontwerp met de intentie om in de tweede helft van dit jaar te starten met de bouw. De beoogde oplevering zal plaatsvinden in de tweede helft van 2025.

Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren: “Well House wordt ons derde grote houtbouwproject op rij. Een geweldige kans om samen met NSI en Dam & Partners Architecten te laten zien dat de lat nog hoger kan. Niet alleen met de letterlijke hoogte van 86 meter, maar vooral qua duurzaamheid. Dit project sluit perfect aan bij onze eigen ambities om zoveel mogelijk duurzaam en circulair te bouwen. We staan te popelen om dit iconische project te realiseren!”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X