22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hulpmiddelen voor de aanleg van vlonders

ARNHEM – HECO-Schrauben levert een compleet pakket hulpmiddelen voor het aanleggen van vlonders. Centraal daarin staan  de roestvrijstalen HECO-TOPIX-plus vlonderschroeven, maar in het assortiment van de Duitse fabrikant zijn ook terraspads, stelvoeten, clippers, afstandshouders en plankenspanners opgenomen. Met deze praktische hulpmiddelen kunnen hoveniers en groenvoorzieners vlonderplanken snel en nauwkeurig monteren.

HECO-Schrauben heeft twee speciale schroeven ontwikkeld voor de montage van vlonderplanken; een schroef met een kleine verzonken kop en een schroef met een kleine lenskop. Dankzij de speciale schroefpunt, de extra schroefdraad onder de kop en de glijcoating kunnen de vlonderschroeven gemakkelijk en snel verwerkt worden. De gepatenteerde schroefpunt grijpt zich snel vast en vermindert het splijten van het hout. Dankzij de stijgende spoed van de schroefdraad kan de schroef snel ingedraaid worden. De schroefdraad onder de kop fixeert de vlonderplank en voorkomt storende kraakgeluiden bij het uitzetten van de planken. De schroef met de kleine lenskop verzinkt gemakkelijk in het hout en voorkomt dat er splinters loskomen.

 Terraspads en stelvoeten

Naast de speciale vlonderschroeven levert HECO-Schrauben hulpmiddelen voor de montage van vlonderplanken. Het assortiment bestaat uit terraspads, stelvoeten, afstandshouders en plankenspanners. Ook levert HECO zogenaamde afstandhouders. Ze zijn  in drie verschillende maten (3, 5 en 7 millimeter). De plankenspanner is een handig hulpmiddel bij het werken met kromgetrokken terrasplanken. Het metalen gereedschap is zeer robuust uitgevoerd en helpt bij het uitlijnen en fixeren van planken zonder dat er veel kracht gezet moet worden.

 

Nadere informatie

HECO Schrauben

www.heco-schrauben.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X