22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

HoutPro+ zet in op interactie

DEN BOSCH – De beursorganisatie van de vakbeurs Houtpro+ heeft tijdens een perspresentatie de plannen voor de beurs in oktober uiteengezet. “We willen de bezoeker een dag beleving bieden. Wij doen dat niet aan de hand van klassieke lezingen. We geven de voorkeur aan interactieve activiteiten en maximale ruimte voor onze exposanten”, zo liet Anja Stuerbout namens de organisatie weten.

Op 24 juni hadden zich 199 standhouders ingeschreven, goed voor een netto standoppervlak van 10.000 vierkante meter. Het leeuwendeel daarvan is afkomstig uit de toeleveringsbranche.

Na twee jaar corona en veel contact ‘online’ is het maar weer de vraag of een beurs nog levensvatbaar is. Aan de kant van de exposanten zit het wel goed. De beursorganisatie weet te melden dat het aantal deelnemers ongeveer uit gaat komen op hetzelfde aantal als bij de vorige editie, drie jaar geleden. Wat betreft het aantal bezoekers is het natuurlijk afwachten, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om het aantrekkelijk te maken.
Zo kunnen de bezoekers bij binnenkomst aan de hand van een foto-tentoonstelling kennismaken met het project HAUT in Amsterdam. Het gebouw is gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal en het hoogste hybride gebouw in Nederland met een hoogte van 73 meter en 21 verdiepingen. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is met hout.

Op de beurs gaat Baars &Bloemhoff interieurbouwers en meubelmakers oproepen om zich in te schrijven voor Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards editie 2023. Een mooie kans voor jonge ontwerpers om hun creatieve vaardigheden onder de aandacht te brengen. Studenten van het HMC leggen op de beursvloer de laatste hand aan een Tiny House en zullen het ontwerp ter plekke toelichten. Maar uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar de tweehonderd standhouders die zich hebben verzameld in Hal 1 en Hal 5 en 6. Hal 1 is het domein van de machine-leveranciers, die hun machines zoveel als mogelijk ook daadwerkelijk in de actiestand zullen zetten. Hal 5 en 6 zijn gevuld met een breed aanbod uit de toeleveringsindustrie.

De derde editie van HoutPro+ vindt plaats van 1 tot en met 4 november 2022 in de Brabanthallen te Den Bosch.

Nadere informatie: www.houtproplus.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X