13.4 C
Apeldoorn
zondag 16 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

HMC-student Meubelmaken wint Skills Poland

AMSTERDAM – Na zijn overwinning op nationaal niveau tijdens Skills the Finals wint HMC-student Koen van Ast ook op internationaal niveau een eerste prijs, namelijk bij Skills Poland.

 

 

Van 31 maart tot en met 1 april 2022 vond de 20ste editie van WorldSkills Netherlands plaats. Dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Hierbij werd HMC’er Koen van Ast na een spannende strijd uitgeroepen tot winnaar in zijn categorie: Beste meubelmaker van Nederland. Met deze overwinning mocht hij meedoen aan het WK in Shanghai. Helaas kon deze vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom werd hem, en andere Skills-winnaars een andere internationale ervaring geboden, Skills Poland, dat van 23 tot en met 25 november 2022 plaatsvond. 

 

Internationaal

 

Bij Skills Poland kon Koen alsnog meedoen op internationaal niveau. Hij streed hier niet mee met de Poolse deelnemers voor een podiumplaats in hun nationale deelnemersveld, maar juist met andere internationale winnaars binnen het beroep ‘’cabinetmaking’’. Hier nam Koen het op tegen Hongaarse en Deense studenten. De wedstrijdopdracht was het maken van een beukenhouten nachtkastje met een paneeldeur en een lade met half verdekte zwaluwstaarten. Dit allemaal in 11 uur, verdeeld over twee dagen.

 

Goud voor Koen
Van Ast leverde een topprestatie. Zijn HMC begeleider Leo Zwagemaker vertelt: ”Koen heeft een prestatie geleverd waar menig vakcollega moeite mee zou hebben. Zijn meubel was af, maar dat van sommige andere ook. Na een spannende tijd waarin ze moesten wachten op de uitslag werd het snel duidelijk. Koen had gewonnen en de eerste prijs veroverd. Hij had zelfs hoger gescoord dan de zeven Poolse deelnemers.”

 

WorldSkills Netherlands

Skills The Finals 2022 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit de overheid, het onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X