6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Greepeace ontevreden over standpunt EU-ministers inzake Bossenwet

AMSTERDAM – Dinsdag 28 juni om 9:30 komen de Europese milieuministers bijeen in Luxemburg om het voorstel voor een Europese Bossenwet te bespreken. En hoewel het voorstel nog moet worden besproken is het voor milieuorganisatie Greenpeace al wel duidelijk dat het voorstel ontoereikend is.

Deze wet moet ervoor zorgen dat producten die op de Europese markt
worden gebruikt, niet bijdragen aan ontbossing en bosdegradatie wereldwijd. De voorlopige conclusies van de bijeenkomst zijn onlangs gelekt en in handen van Greenpeace Nederland. Hieruit blijkt dat de ministers ontbossing en bosdegradatie dusdanig slecht hebben gedefinieerd, dat er onder andere voor Europese houtkapbedrijven veel mazen in de wet zitten. Met als gevolg dat de natuurvernietiging in Europa gewoon door kan gaan.

“Onzinnige definities brengen wat een baanbrekende wet ter bescherming van de natuur en de mensenrechten zou moeten zijn, in gevaar. De ministers dreigen hun handtekening te zetten onder een, speciaal voor Europese houtkapbedrijven in het leven geroepen, uitzonderingsregeling die nog steeds veel bossen in gevaar zal brengen. We worden geconfronteerd met stijgende temperaturen en woedende bosbranden. We mogen geen halve maatregelen nemen om de bossen te beschermen als we willen dat ze ons helpen in de strijd tegen de klimaatverandering.”, aldus Meike Rijksen van Greenpeace Nederland.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X