6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Feedback op nieuwe PEFC EUDR module

WAGENINGEN – Belanghebbenden wereldwijd worden uitgenodigd om hun feedback te geven op de nieuwe PEFC EUDR DDS-standaardmodule. Deadline voor commentaar is 7 mei 2024.

 

PEFC heeft de nieuwe PEFC EUDR Due Diligence System (DDS) ontwikkeld om PEFC Chain of Custody gecertificeerde organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan hun EUDR verplichtingen. Dit vrijwillige instrument kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen de huidige PEFC Chain of Custody processen, waarbij bedrijven op productgroep niveau beslissen of zij de PEFC Chain of Custody DDS (ST 2002) implementeren of deze vervangen door de PEFC EUDR DDS.

 

Uitrollen

De afgelopen maanden is aanzienlijke vooruitgang geboekt naar afstemming met de EUDR. Een belangrijk aspect van dit werk is het aanpassen van de PEFC Chain of Custody standaard naar de EUDR vereisten, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe PEFC EUDR DDS. Openbare raadplegingen zijn een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces van de PEFC standaarden. Dit is het moment waarop iedereen het concept kan lezen en opmerkingen kan plaatsen. Elke opmerking krijgt antwoord. De consultatie loop tot 7 mei.

 

Eenvoudiger maken

De PEFC EUDR DDS is gebaseerd op de bestaande Chain of Custody DDS. Het doel van de EUDR DDS is om de EUDR eisen begrijpelijk te maken, waardoor het duidelijk wordt wat dit in de praktijk betekent. Bestaande overlap met de Chain of Custody standaard wordt vanzelfsprekend meegenomen. Eenvoud is een sleutelbegrip geweest tijdens de ontwikkeling. Het doel is om een ​​systeem te bieden dat eenvoudig kan worden geïntegreerd in de keten, zodat organisaties de module kunnen implementeren binnen een systeem waarmee ze al bekend zijn.

Voor meer informatie over de nieuwe PEFC EUDR DDS is het mogelijk om te kijken naar de instructievideo van Marta Martinez Pardo,  technisch manager en PEFC Chain of Custody expert. https://www.youtube.com/watch?v=3SQTsWgiWmM&t=1974s

 

Meer informatie:

 

EU-ontbossingsverordening

- Advertisement -

Laatste nieuws

X