19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Eindejaarsstudenten HMC exposeren hun meesterwerken

AMSTERDAM/ROTTERDAM – Het einde van het schooljaar is in zicht. Dat betekent dat het tijd is voor de EXPO op het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Examenstudenten tonen hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, studenten en andere geïnteresseerden. Op 11 en 12 juli opent het HMC in Amsterdam haar deuren. Op 12, 13 en 14 juli opent het HMC in Rotterdam haar deuren. Er is ook een digitale EXPO waarin studenten hun werk vertonen. De digitale EXPO is te bekijken vanaf 11 juli via: https://expo.hmcollege.nl/.

Meubelmakers Corstiaan de Jong en Jerke Sijbrandij laten met trots hun eindresultaat zien na maanden hard werken. Samen bouwden zij op het HMC aan hun kano’s. Ervaringen van stages en stof uit de lessen hebben ze samengesmolten tot twee kleine jachten. “Het was een geweldige samenwerking waarin we elkaar goed aanvulden met kennis over het aansturen van digitale machines en het uitvoeren van feilloos handwerk”, lichtten ze toe.

Meubelmaker

Een tijdperk waarin de industrie van ambachtelijk overgaat naar geautomatiseerd, dat is wat meubelmaker Ties Vos laat zien. Zijn meubel is volledig geproduceerd met mallen die gemaakt zijn door computergestuurde machines. Dit meubel is gemaakt om helemaal van deze tijd te zijn. Het ontwerp is opgebouwd uit modulaire eenheden. Ook heeft Ties hedendaagse materialen gebruikt zoals HI-Macs. Dit is een materiaalsoort welke is samengesteld uit 75 procent natuurlijk mineraal en zuiver acryl.
Interieuradviseur zet een zomerse sfeer neer Rachel Klasens gaf een nieuwe look aan een Grieks restaurant. Zomer en vakantie, dat is wat Rachel associeerde met Griekenland. Deze begrippen voerde de student Interieuradviseur door in de stijl van haar ontwerp. “Door de zachte en warme kleuren, een bewuste keuze voor materialen en een open sfeer, komen bezoekers van dit restaurant helemaal in de vakantiesfeer.”

Bezoektijden

Onze studenten van de locatie Amsterdam presenteren hun werk op 11 en 12 juli. Onze studenten van de locatie Rotterdam presenteren hun werk op 12, 13 en 14 juli. Op beide locaties zijn de deuren geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. Wat het HMC betreft is dit veel reden voor een feestje, daarom is het thema dit jaar: festival. Iedereen is welkom op onze EXPO. Aanmelden is niet nodig.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X