8.6 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Egger Groep versterkt haar positie in Azië

JOHANN – Met het doel de eigen marktpositie in Azië verder te versterken, heeft de Egger Groep een belang van 25,1 procent verworven in de Thaise fabrikant van houtmaterialen Panel Plus Co., Ltd.

Duurzame internationale groei is een essentieel onderdeel van de strategische agenda van de Egger Groep. Naast de productie en distributie van haar producten in Europa en Amerika, waar het familiebedrijf met in totaal 22 productielocaties vertegenwoordigd is, speelt de Aziatische markt een steeds belangrijkere rol. “We overwegen al een tijdje om onze aanwezigheid daar uit te breiden. In Panel Plus hebben we wat dat betreft de ideale partner gevonden. Panel Plus beschikt over state-of-the-art productielocaties en een productportfolio dat perfect is afgestemd op de regionale behoeften. We zijn ervan overtuigd dat we veel zullen profiteren van hun lokale expertise en samen verdere groeimogelijkheden zullen kunnen benutten. We zijn blij met dit strategische partnerschap”, zegt Thomas Leissing, Chief Financial Officer van de Egger Groep.

Toonaangevende fabrikant

Panel Plus Co., Ltd. werd opgericht in 1990 en produceert tegenwoordig een breed scala aan materialen op houtbasis, zoals spaanplaat en MDF-platen, zowel gelamineerd als niet-gelamineerd. De belangrijkste productiefabriek bevindt zich in Hat Yai in de Zuid-Thaise provincie Songkhla. Er is een ruwspaanlijn, twee MDF-lijnen, maar ook eigen impregneerunits en tien lamineerlijnen. Een groot deel van de benodigde energie komt uit de eigen biomassacentrales van het bedrijf. Panel Plus beschikt over extra upgradecapaciteiten op de productielocatie in Samut Sakorn, Thailand, en twee verdere upgradefaciliteiten in Maleisië en Vietnam zijn momenteel in aanbouw en zullen in 2024 operationeel worden. 800 medewerkers bij Panel Plus produceren een totaalvolume van 800.000 kubieke meter houtmaterialen per jaar. Panel Plus is een dochteronderneming van de Mitr Phol Group, een particuliere groep bedrijven met als belangrijkste bedrijfsactiviteiten de productie van suiker, hernieuwbare energie en de productie van op hout gebaseerde materialen.

“Vanaf het allereerste begin heeft Panel Plus zich ingezet voor innovatieve producten en milieubewustzijn. Het creëren van toegevoegde waarde.  Een zero-waste concept en duurzame groei waren altijd onze focus. Deze samenwerking zal ons een breed scala aan middelen en mogelijkheden bieden met de allernieuwste technologie die we kunnen gebruiken om onze klanten beter van dienst te zijn. Door de diepgaande branchekennis en expertise van Egger te combineren met onze eigen lokale innovatieve oplossingen, zijn we ervan overtuigd dat deze nieuwe onderneming gunstig zal zijn voor onze klanten, omdat we elkaars sterke punten kunnen benutten”, zegt Amporn Kanjanakumnerd, Chief Executive Officer Panel Plus Co., Ltd.

Verdere ontwikkeling

Thailand, Maleisië en Vietnam zijn de kernmarkten van Panel Plus. De kerndoelgroepen zijn de lokale meubelindustrie en distributeurs. De groeiende marktvraag, de modernste productietechnologie en de capaciteit van Panel Plus, gecombineerd met de inbreng van Egger om het productportfolio uit te breiden, vormen de basis voor de gezamenlijke groeipotentie.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X