12.9 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duurzame Grondstoffenhal

RIJSENHOUT – Wethouder Sedee van de gemeente Haarlemmermeer heeft samen met Angeline Kierkels Algemeen directeur Meerlanden en Jan de Waard, directeur Mobilis het startsein gegeven voor de bouw van een toekomstbestendige grondstoffenhal op het terrein van Meerlanden in Rijsenhout.

 

Vanuit deze hal worden grondstofstromen als glas, hout, PMD en restafval overgeladen en afgevoerd naar verwerkingsinstallaties. Deze werkzaamheden vinden nu ook al plaats, alleen uitpandig. Het verplaatsen van deze activiteiten naar de nieuwe hal betekent voor de omwonenden een verdere reductie van geur, stof en geluid. De hal krijgt een luchtbehandelingskast met koolstoffilter. Dit filter zorgt voor de verwijdering van eventuele  geuren. In de beter gecontroleerde omgeving van de grondstoffenhal kan men de kwaliteit van de grondstoffen beter waarborgen om ze vervolgens duurzaam te verwerken.

Hiermee zet Meerlanden verdere stappen in de verbetering van de kwaliteit leefomgeving  in Rijsenhout en zet zij verdere stappen op weg naar een circulaire regio!

 

Wethouder Sedee van de gemeente Haarlemmermeer is blij met het initiatief: “Werken aan een afvalvrije samenleving is werken aan onze toekomst. Dat vraagt om hergebruik en recycling van grondstoffen. De nieuwe grondstoffenhal van Meerlanden is een mooie stap in de richting. Hoe meer bewoners grondstoffen op de juiste manier aanleveren, des te beter. We kunnen nu aan de bak.”

 

Toekomstvisie

De nieuw te bouwen hal past bij de duurzaamheidsvisie van Meerlanden en is berekend op de toekomst, waarin de ontwikkelingen in de afvalhoeveelheden van de verschillende grondstofstromen en de toename van het aantal woningen is meegenomen. Met de komst van de grondstoffenhal kan Meerlanden de komende decennia op een verantwoorde manier de afvalinzameling en verwerking in de regio blijven uitvoeren. Jan de Waard: divisie-manager Industrie en Bouw Mobilis: “Wij gaan vol vertrouwen aan de slag met de  realisatie van de nieuwe grondstoffenhal in Rijsenhout. Een mooi project waarbij vooral de duurzame insteek, zoals hergebruik materialen ons aanspreekt en past binnen de duurzaamheidsambitie van Mobilis. Op deze manier zie je dat je vanuit een nauwe samenwerking met de klant slimmer verbindt en duurzaam bouwt.”

 

Accoya

De locatie van de grondstoffenhal is bewust gekozen. Zo zorgt deze hal op de gekozen plaats voor een – qua geluid – afschermende werking richting omliggende woningen. De gevels worden voorzien van accoyahout en een groene wand. De toepassing van Accoyahout zorgt ervoor dat CO2 opgeslagen wordt en heeft een duurzame uitstraling. De toepassing van dakramen en zonnepanelen zorgt voor duurzame energievoorziening.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X