19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Directe toegang tot 1.000 kubieke meter hout

ÁGFALVA – Ubrankovics, één van de bekendste prefab huizenfabrikanten in Hongarije, heeft vijf nieuwe rijen draagarmstellingen van OHRA in gebruik genomen. Dit is de laatste fase van een continue uitbreiding van opslagcapaciteit: Momenteel bieden dertien buitenstellingen met een hoogte tot 5,5 meter ruimte voor 1.000 kubieke meter hout. Dit komt overeen met een derde van de jaarlijkse houtbehoefte van het bedrijf. Dankzij de uitbreiding van de opslagcapaciteit is de productie uitgebreid en kan een nieuw CNC-machinepark continu gevoed worden met grondstoffen uit het magazijn. Opslag in draagarmstellingen in plaats van op de grond, heeft ook de algehele productiviteit aanzienlijk verhoogd.

 

Voorheen bewaarde Ubrankovics de tot 13 meter lange balken en componenten die nodig zijn voor de productie in een buitenopslag. Omdat de items echter op elkaar waren gestapeld, was toegang tot specifieke componenten omslachtig en tijdrovend. Bovendien bereikte de capaciteit van dit type opslag echter al snel haar grenzen met de continu groeiende productie. Om grotere opslagcapaciteit te creëren op het bestaande buitenterrein, besloot Ubrankovics de blokopslag te vervangen door een draagarmstellingsysteem.

 

Het bedrijf vertrouwde op een opslagoplossing van OHRA, de Europese marktleider op het gebied van draagarmstellingen. Dankzij de flexibele, in hoogte verstelbare draagarmen, kunnen de stellingen eenvoudig in hoogte versteld worden; het slanke ontwerp van duurzame, warmgewalste stalen profielen vormt de basis voor compacte opslag op een klein oppervlak. De stellingen zijn thermisch verzinkt voor buitengebruik. Omdat de stellingen van massief materiaal zijn gemaakt, hoefde men zich geen zorgen te maken over verborgen roestvorming.

 

Stijgende productiviteit

De stellingen die bij Ubrankvics zijn geïnstalleerd, zijn tot 5,5 meter hoog, elke draagarm biedt een belasting tot maar liefst 800 kilogram. De eerste rijen stellingen zijn in 2016 al in gebruik genomen, sindsdien is het systeem continu uitgebreid. Er zijn momenteel in totaal dertien rijen stellingen in gebruik, die worden bediend door twee vierwegstapelaars en een zijstapelaar.

 

Door de steeds groter wordende opslagcapaciteit en de veel gemakkelijkere toegang tot het materiaal in vergelijking met vloeropslag, is de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk verhoogd. Bovendien zorgt de hoge voorraad van ongeveer een derde van de jaarlijkse houtbehoefte voor een continue, betrouwbare aanvoer voor de productie. Over het algemeen is de algehele productiviteit van het bedrijf gestaag verhoogd dankzij het draagarmstellingsysteem.

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X