17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Deli Home breidt verder uit

GORINCHEM – Deli Home, een toonaangevende producent en distributeur van hoogwaardige bouwmaterialen op basis van hout, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de overname van 50 procent van de aandelen van Houtwerf (www.houtwerf.nl) en met het samenvoegen van de activiteiten van Distri-Hout (www.distrihout.be) en Deli Home België.

Vanuit hun locaties in Zoeterwoude (Nederland) en Aalst (België) bedienen Houtwerf en Distri-Hout respectievelijk de Doe-Het-Zelf ketens, bouwmaterialengroothandelaren, gespecialiseerde winkels en bouwbedrijven in de Benelux. De voorgenomen samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Duurzaam assortiment

Houtwerf en Distri-Hout hebben de afgelopen jaren een exclusief assortiment duurzame en circulaire productlijnen ontwikkeld die het milieu minimaal belasten tijdens productie, gebruik, hergebruik of recycling. Door voort te bouwen op duurzame producten zoals Corepel vloeren, CanDo green en de volledig circulaire BioComfort voordeur van gerecycled randhout met een biobased vulling van Weekamp Deuren, versterkt Deli Home haar positie aanzienlijk in Europa met het toevoegen van duurzame bouwmaterialen.

Digitale timmerfabriek

Bijna 100 procent van het brede assortiment van Houtwerf en Distri-Hout is PFEC/FSC gecertificeerd. Dit sluit naadloos aan bij de ESG-doelstellingen van Deli Home om uiterlijk in 2025 uitsluitend 100 procent PFEC/FSC-gecertificeerd hout te verkopen. Victor Aquina, CEO van Deli Home, verklaart: “Het verwelkomen van Houtwerf en Distri-Hout binnen de Deli Home groep markeert een nieuwe mijlpaal in onze groeistrategie. Beide bedrijven voeren een zeer aanvullend productassortiment. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die we zien voor onze klanten met de exclusieve duurzame en circulaire producten die Houtwerf en Distri-Hout aanbieden. Daarnaast profiteren we van de uitgebreide kennis die beide bedrijven hebben op dit zeer belangrijke onderwerp. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s te werken aan onze ambitie om de digitale timmerfabriek van Europa te worden.”

Pieter en Henri Verbeek, managing directors van Houtwerf en Distri-Hout, voegen toe: “We hebben al een zeer succesvolle samenwerking met Deli Home in Frankrijk via onze joint venture AJ Timber. Deze transactie geeft ons de mogelijkheid om onze groeiplannen in de Benelux te versnellen met behoud van het hoge serviceniveau naar onze bestaande klanten toe. We zijn ervan overtuigd dat we in Deli Home de juiste partner hebben gevonden voor de volgende fase van onze bedrijven. We kijken ernaar uit om onze werkzaamheden voort te zetten, maar nu met de mogelijkheden die Deli Home biedt.”

 

Over Houtwerf en Distri-Hout

Vanuit hun magazijnen, met een gezamenlijke omvang van bijna 30.000 vierkante meter, bedienen Houtwerf en Distri-Hout klanten in de Benelux. In totaal hebben Houtwerf en Distri-Hout ongeveer honderd medewerkers in dienst. Pieter Verbeek blijft de activiteiten van Houtwerf leiden. Jeroen Lauwers, momenteel managing director van Deli Home Belgium, wordt managing director voor de gecombineerde activiteiten van Distri-Hout en Deli Home Belgium waarbij Henri Verbeek Jeroen Lauwers zal ondersteunen en contactpersoon blijft voor klanten en leveranciers van Distri-Hout. Als onderdeel van de beoogde samenwerking zullen Houtwerf, Distri-Hout en Deli Home zich voornamelijk richten op gecombineerde logistiek en innovatief productmanagement om bestaande klanten optimaal te bedienen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X