19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

De inschrijving voor de vijftiende Nederlandse Boominfodag op donderdag 7 maart is geopend. (fotograaf: Sasha Ushakova)

EDE – De inschrijving voor de vijftiende Boominfodag is geopend. Dit jaar vindt deze dag plaats op donderdag 7 maart 2024 in de Mauritskazerne in Ede. Diverse sprekers zullen hun expertise op het gebied van bomen delen met het publiek.

De vijftiende editie van de Nederlandse Boominfodag wordt geopend door Renée van Holsteijn. Tijdens de plenaire sessie neemt zij het voortouw en praat iedereen volledig bij over Artificial Intelligence. Van Holsteijn geeft haar kijk op kunstmatige intelligentie en hoe deze een duurzame en groene wereld kan stimuleren.

Programma Boominfodag

De Nederlandse Boominfodag spitst zich toe op onderwerpen als: bomen en technologie, ontwerp en inrichting als ook ziekten- en aantastingen. Daarnaast wordt er gefocust op wetgeving en beleid, duurzaamheid, hergebruik en inclusiviteit.

Internationale perspectieven worden uitgelicht met diverse gepassioneerde sprekers. Kenton Rogers van Treeconomics focust zich op de Tree Equity Score. Piotr Tyszko-Chmielowiec van Tree Institute Poland deelt zijn inzichten over de recente ontwikkelingen in het vakgebied in Oekraïne en deelt hoe hij bomen beschouwt als een symbool van toekomst en hoop, zelfs in uitdagende omstandigheden. Sven König van Greehill belicht Smart Tree Inventory met behulp van LiDAR en AI. Deze sessies zijn volledig in het Engels.

Binnen het domein van bomen en technologie staan inspirerende sprekers klaar om de nieuwste ontwikkelingen te delen. René van der Velde, Urban Forestry TU Delft, zal de nieuwste innovaties in de wereld van bomen presenteren, met de nadruk op i-Tree 2.0. Henk Werner, van Pius Floris Boomverzorging, bespreekt de strijd tegen ziekten en aantastingen in het bomenrijk.

Jilles van Zinderen, advocaat bij Monte Legal, neemt zijn toehoorders mee door recente juridische uitspraken op het gebied van bomenrecht. Susanne Driessen van Bomenwacht Nederland deelt inzichten over de Omgevingswet 2024 en onthult hoe potentiële bedreigingen voor stadsbomen kunnen worden omgezet in slimme kansen. Harry Boeschoten van de Bomenstichting deelt zijn expertise over het beheer en de bescherming van (zeer) oude bomen en werpt een licht op het Bomenregister.

Aanmelden kan nu via de website van de Nederlandse Boominfodag (www.boominfodag.nl).

- Advertisement -

Laatste nieuws

X