20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bolton Groep start partnerschap met FSC Nederland

UTRECHT – Bolton Groep gaat de aankomende 5 jaar investeren in bestaand Nederlands bos om dit beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dit is onderdeel van de partnerovereenkomst met FSC Nederland waarmee de groep haar positieve impact op bossen wil uitbreiden.

De Bolton Groep is een innovatief familiebedrijf dat is gespecialiseerd in projectontwikkeling, bouw en transformatie.  Het bedrijf is al jaren FSC-gecertificeerd en wordt nu ook actief partner van FSC Nederland. Belangrijke pijlers van het partnerschap tussen Bolton Groep en FSC Nederland zijn investeren in het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen en kennisuitwisseling. De verschillende mogelijkheden voor toepassing van (meer) hout in de bouw is een onderwerp dat zowel FSC als Bolton Groep interesseert en is een van de thema’s waarop de kennisuitwisseling plaats vindt.

 

Klimaatslim bosbeheer

Dankzij de bijdrage van Bolton kan geïnvesteerd worden in klimaatslim bosbeheer met aandacht voor toenemende CO2-opslag. Hierbij wordt gekozen voor een optimale variatie aan boomsoorten met soorten die beter bestand zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. FSC Nederland werkt hiervoor samen met partners Unie van Bosgroepen en Stukje Natuur om een geschikte locatie te vinden. Op termijn is het bos ook geschikt om hout te oogsten voor bouwprojecten. “Duurzaamheid is al jaren een belangrijk item in onze organisatie, zo speelden we al enige tijd met het idee van een Bolton Bos. De positieve impact van bossen begrijpt iedereen. De match met FSC Nederland was dan ook snel gemaakt’’, aldus de dga’s Peter Bol en Arjan Ton van Bolton Groep B.V. “Het is prettig om in FSC Nederland een partner gevonden te hebben die op een vooruitstrevende, professionele en concrete manier bijdraagt aan onze duurzame ambities.’’

Wyke Smit, directeur van FSC Nederland: “Wij zijn blij dat wij Bolton Groep onze partner mogen noemen. Dit partnerschap sluit naadloos aan op het streven van FSC Nederland naar 100 procent FSC-gecertificeerd hout op de Nederlandse markt in 2025 en een toename van houtgebruik in de bouw.”

 

FSC Partnerschap

Partners van FSC Nederland steunen niet alleen het werk van FSC Nederland maar maken ook een concreet actieplan om zelf duurzame stappen te zetten om bossen wereldwijd in stand te houden. Al meer dan tweehonderd organisaties uit verschillende sectoren zijn partner en zo biedt dit partnerschap een schat aan kennis en een uitgebreid netwerk. (bron: FSC Nede

- Advertisement -

Laatste nieuws

X