13.4 C
Apeldoorn
zondag 16 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Boerboom Hout Groep en Livintri tekenen samenwerkingsovereenkomst

BERGEIJK – Boerboom Hout Groep uit Bergeijk en ‘concept’ ontwikkelaar Livintri hebben een vergaande intentie tot samenwerking gesloten voor de levering van CLT.

 

Boerboom Houtbouw is een nieuw bedrijf voor de productie van houten CLT-panelen aan het voorbereiden op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. Op een kavel van 35.000 vierkante meter moet de eerste Nederlandse CLT-fabriek gerealiseerd gaan worden. Livintri  heeft een modulair bouwconcept ontwikkeld, waarbij het uitgangspunt is bouwen met CLT als constructief en esthetisch element.

 

Boerboom Houtbouw is reeds begonnen met het leveren van CLT voor de woningbouw. Dit materiaal wordt nu extern ingekocht. In de nieuwe fabriek op het KBP te Hapert wordt het CLT door eigen machines samengesteld. Zo zal ook de samenwerking met Livintri gestalte krijgen.

 

De ontwikkelaar verwacht medio 2023 de eerste woontoren te kunnen gaan voorbereiden voor uitvoering. Door expliciet de samenwerking aan te gaan met Boerboom Hout Groep wil Livintri de fabricage van CLT in Nederland een impuls geven. Wanneer de eerste Nederlandse CLT-fabriek operationeel is, is nog van diverse factoren afhankelijk. De plannen zijn in een zeer vergevorderd stadium en met de ondertekening van deze overeenkomst komt ook de realisatie van de bouw van de fabriek weer een aanzienlijke stap dichterbij.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X